Isparta Belediyesi bünyesindeki ISBAŞ Bimsblok Fabrikası, ürettiği ürünlerin yoğun talep görmesi dolayısıyla 2 bin metrekare alanda daha büyümeye gidiyor. Yeni makine ile günlük 50 bin adet bims üretim kapasitesini 100 bin adete çıkaracak olan fabrika, sektörde adından söz ettirmeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, fabrikayı geliştirmeye devam ettiklerini belirterek, “Burayı her gördüğümde bu memleketin belediye başkanı olarak yapılan çalışmalardan ben de gurur duyuyorum” dedi.

Isparta Belediyesi bünyesinde hizmet veren, Bayilik sistemiyle büyük ivme yakalayan ISBAŞ Bimsblok Fabrikası büyümeye devam ediyor.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesinin ardından önemli atılımlar yapan fabrika, bims blok üretiminin yanında ISKİM adı altında yapı kimyasalları üretimine başlamış, çatısına kurulan 1 MW’lik Güneş Enerjisi Sistemleri sayesinde kendi elektriğini üretir hele gelmişti. Hem bims blok hem de yapı kimyasalları ürünlerine yoğun talep gelen ISBAŞ Bimsblok Fabrikası, 2 bin metrekare alanda daha genişleyerek ek tesis inşa ediyor.

Yeni alınan makine ile birlikte günlük 20’lik 50 bin adet olan bims blok üretiminin 100 bin adete çıkartılması hedefleniyor. 

BU BAŞARI'NIN ARKASINDAKİ O İSİM TANEL

ISBAŞ Genel Müdürü Mehmet Tanel, yapım aşaması devam eden ek tesis alanıyla ilgili bilgi verdi.

Yeni otogar alanında rantabl olmayışı nedeniyle sökülen çelik konstrüksiyon yapının bin 200 metrekarelik kısmının yeni inşa edilen binada kullanıldığını belirten Tanel, binanın çatısında GES kurulu olduğunu söyledi. 

Göreve geldiğimizde birçok sorun vardı. Başkanımızın önderliğinde Örneğin arazilerimizdeki maden ocaklarımızda problemler vardı, bu problemlerin hepsini kaldırdık. Birçok iptal edilen madenler vardı o madenleri geri kazandık. O günden bugüne yapılması gerekenleri en üst seviyede yaparak bugünlere geldik.

Alex De Souza Antalya'da Alex De Souza Antalya'da

 İkinci makinenin kurulması yeni bir istihdam demek, belediyemize yeni gelir demek, devletimize yeni bir vergi vermek demek. Sayın Başkanımızla beraber daha iyilerini yapacağımıza inanıyorum” ifadelerinde bulundu.