Haftalardır gazetelerde ve televizyonlarda yayınlanan bir haber beni derinden etkiledi. Her zaman söylediğim gibi, insan olmanın değerini bilmeyen insan görünümündeki yaratıklar artık sabrın tahammül edemeyeceği kadar insafsız işler yapmaya cesaret edebiliyor ve kendilerine yandaş bulabiliyorlar.

İnsan olmanın hakkını vermek yerine, ne idiği belli olmayan insan görünümündeki bu yaraktıklar, toplum huzurunu bozmaya devam ediyor. Belkide onlarda suçsuz çünkü onlara insanlığın ne olduğu öğreten olmamış.

Bu olay bana çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirmemiz gerektiğini bir kez daha kanıtlamış oldu. İnsani değerleri ve ne için yaşadığımızı ve yaptığımız her şeyin mutlaka hesabını vereceğimizi çocuklarımıza çok iyi idrak ettirmemiz gerekiyor. Yoksa amaçsız, sorumsuz, kuralsız bir gençlik yetiştirmiş olacağız, sonrada bu tip haberleri seyrettiğimizde fiili işleyen insanlara kızacağız, ama kendimizde suç aramayacağız.

Her ne kadar toplumumuzda uygulanması zor olsada, her şey ailede bitiyor, Eğer aile isterse, bilgisi var ise dini bilgilerini hayata geçirmelidir diyorum ben. Ama bu konuda gerçek kaynaklardan yararlanmak lazım, rabbim hepimize akıl vermiş neyin gerçek yada hurafe olduğunu anlayabilecek kadar olgunluğa sahibiz. Söylentilerle değil de araştırarak ve kafaya takılan her şeyi bir şekilde ana kaynağından öğrenmemiz lazım, ve bu bilgilerimizi hayata geçirmemiz gerekiyor.

Öz değerlerimizi yitirdiğimiz an, çöküşümüz olacaktır. İlk olarak ahlak çöküşü ve ardından pervasız bir yaşam tarzı, ve sonunda amaçsız, beklentisiz bir toplum haline geleceğiz. Oysa ki bizim toplumumuz çok özel bir toplum, milli değerleri sayesinde ne kadar bölmeye çalışdılarsa da başaramadılar, benliğimizi unutmadığımız sürecede başaramayacaklarda.

Düşünsenize; sadece düşündüğü,  karnını doyurmak, gönlünce eğlenmek, uyumak ve yaptıklarından dolayı kimseye hesap vermeyeceğine inanarak davranan birisinden ne beklenir ve ne verilir, sadece o günü öyle veya böyle bir şekilde bitirecek, bu gün ne yaptım hesabını düşünmeyen birinden….

Böyle bir toplum içinde olmak istemezdim, istememde. İnsan olmanın hakkını vermeliyiz, bütün tabiata hükmedebilen bir varlık olan insan, kendi değerini bilmeli ve ona göre davranmalıdır.

İnsancıl bir ortamda huzur içinde olmanız dileğiyle