Sosyal medya hesapları içinde en çok kullanılan uygulamalardan birisi şüphesiz ki; İnstagram. Tüm dünyada geniş bir kitleye sahip bu uygulamayı sevilen bir seçenek yapan özelliklerinin başında da beğendiğimiz fotoğraf ve videolarımızı; sosyal medyada sevdiklerimizle ve yakın, uzak takipçilerimizle paylaşma şansımızın olması geliyor. Peki, İnstagram hesabınızın daha çok takipçiye ulaşması ve sosyal medya kitleleri tarafından daha bilinir hale gelmesi için neler yapılabilir? Öncelikle daha çok takipçiye ulaşmak neden önemli dilerseniz birlikte değerlendirelim:

İnstagram’da Takipçi Sayısını Arttırmak Neden Önemli?

Sanal dünyanın da artık kendi içinde bir düzeni var. Eski dönemlerde televizyon gibi araçlar tarafından sağlanan görünür olma durumu; günümüzde sosyal medya mecraları sayesinde çok daha kolay ve basit bir şekilde sağlanabiliyor. Ayrıca artık ünlü olmak televizyon reklamlarına da ihtiyaç duyulmuyor. Bugün daha tanınır olmanın yolu; sosyal medya hesapları üzerinden geniş kitlelerle etkileşim kurmaya dayanıyor. Dolayısıyla denilebilir ki; geçmişteki pek çok anlayış içerik olarak değişti ve dönüştü.

İnstagram’da Daha Geniş Kitlelere Hitap Etmek

Peki, İnstagram’da daha geniş kitlelere hitap etme şekli nasıl olur? Temel birkaç mesele var. Bunlardan bazıları:

·       Ne kadar çok takipçi o kadar bilinirlik anlamına geliyor.

·       Paylaşımlarınıza yapılan yorumların ve beğenilerin sayısı arttıkça; hesabınız daha popüler hale geliyor.

·       Keşfet kısmında yer almak; geniş bir alana hitap etmek açısından en dikkat çeken noktalardan. Eğer uygulamanın en önemli özelliklerinden olan keşfet bölümünde bulunursanız; çok kısa bir süre içinde ve kalıcı olarak görünür hale gelebilirsiniz. Keşfet; İnstagram kullanıcılarının en çok takip ettiği alanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem en çok beğenilen sayfalar bu bölümde gösteriliyor; hem de hesap sahiplerinin ilgilendiği konularda içerikler sunuluyor. Bunun için özellikle dikkat çekmek istediğiniz bir kullanıcı kitlesi varsa; onlar için de daha kolay görülebilir hale geliyorsunuz.

·       Tüm bunlara ek olarak; İnstagram’da etkileşim arttırma yollarından bir diğeri de; paylaşımlarınızın kaydedilme sayısını yüksek tutmaktır. Bunu sağlamak için de; en önemli faktörlerden biri; kaliteli ve daha sonra da bakılmak istenecek kadar iyi paylaşımlar yapmaktır.

İnstagram’da kaydedilme sayınızı yükseltmek; bu sosyal medya alanında görünür hale gelmek ve daha çok tanınmak için yapabileceğiniz önemli uygulamalardan birisi. İnstagram’da daha fazla kitleye seslenebilmek için; pek çok yöntem var. İnstagram uygulamasına özel satılan keşfet paketleriyle; uygulamada hesabınızı ön plana çıkabilirsiniz. Size uygun içerikler paylaşan bazı hesapları takip edebilir ve onlarla iletişime geçebilirsiniz. Bolca yorum ve beğeni paylaştığınız içeriklerle yine etkileşim oranınızı arttırabilirsiniz. Bunlarla birlikte sosyal medyada öne çıkmak ve daha popüler olmak için; başka öneriler de mevcut. Dilerseniz birlikte inceleyelim:

İnstagram’da Daha Görünür Olmak İçin Yapılabilecekler

Öncelikle çok bilinen ve tercih edilen etiketlerle içerik paylaşabilirsiniz. Böylelikle paylaşımlarınız çok daha fazla dikkat çekecektir. Bu anlamda bir diğer önemli nokta da; kullandığınız bu etiketlerin sizin hedef kitleniz içinde yer alması gerektiğidir. Bu yöntemin olumsuz tek yönü; popüler etiketler kullanarak oluşturduğunuz için, kalabalık bir paylaşım ağı içinde kaybolması ve tam tersine görünürlük özelliğini yitirmesi olasılığıdır.

İnstagram etkileşim hilesi gibi yollara da başvurmak mümkün olsa da tavsiyemiz; daha organik bir şekilde oluşturacağınız bir takipçi kitlesi oluşturmanız yönünde. Çeşitli müdahalelerle takipçi sayınızda oynama yapabilirsiniz; ancak keşfet paketi gibi seçeneklerle daha doğal bir şekilde bunu gerçekleştirmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Sosyal mecralarda etiket kullanımı; zaten oldukça yoğun olan etkileşim gücünü arttırıyor. Bazı diğer sosyal medya uygulamalarının aksine; İnstagram’da çok sayıda etiket kullanabilirsiniz. En çok ilgi gören seçeneği belirledikten sonra da paylaşımlarınızdaki etiketlere böyle devam etmelisiniz. Ayrıca İnstagram’ın diğer sosyal mecralarla bağlantılı özelliğinden faydalanmak ve ortak paylaşımlarla kısa sürede daha aktif olmak mümkün. İnstagram; Tumblr, Facebook ve Twitter gibi uygulamalarla rahatlıkla bağlantı kurabileceğiniz yapıya sahip bir sosyal mecra. Bu mecradaki diğer kullanıcıların içeriklerinden haberdar olur ve paylaşımlarını takip edip, beğenirseniz; bu alanda yine hesabınızı daha aktif hale getirebilirsiniz. Yani bunun için çevrenizle de ilgili olun; kendi hesabınız dışındaki hesaplarla da ilgilenmelisiniz ki; sağlıklı bir etkileşim gerçekleşsin. Unutmayalım ki; etkileşim karşılıklı bir olgudur.

Ayrıca instagram kaydetme satın almak için şu adrese gidebilirsiniz: https://sosyalflix.com/gonderi-kaydetme/

İnstagram’da Bazı Önemli Noktalar

İnstagramda hızlı büyümek nedir? Bunu anlamak için; öncelikle internet alemini bir bütün olarak düşünmek lazım. Çünkü bu geniş alan her şeyden daha çok etkileşime açık ve farklı içerikleri bünyesinde barındırıyor. Hem de çok sayıda farklı kullanıcının aynı anda birarada olmasına olanak tanıyor. İnternet dünyasının tüm bu olanakları içinde; kendi alanımızı tek bir hesapla sınırlı tutmamız; daha fazla takipçiye ulaşma ihtimalimizi düşürecektir. Yani bir İnstagram kullanıcısı olarak; size ait bir web siteniz de varsa, muhakkak bu ve diğer sosyal medya bağlantılarınızı bu site üzerinde tutmalısınız.

Bir hesabınızdan diğerine geçiş; işte bu kadar kolay ve ulaşılabilir olmalı ki; ilgilenen kişi ve hesap artsın. Burada sosyal medyada olması gereken özelliklerden biri daha karşımıza çıkıyor: Kolaylık ve ulaşılabilirlik. Hiç kimse rahatça erişemediği bir hesapla uğraşmak istemez; hatta bu şekilde diğer kullanıcıların dikkatlerini bile çekemezsiniz. Öyleyse; dikkat edeceğimiz bir detay da bu oluyor. Bununla birlikte takipçilerinize ve fanlarınıza eposta hesabınız üzerinden erişebilir ve onlara İnstagram hesabınızın varlığı hatırlatacak içerikler sunabilirsiniz.

Almanya'da En İyi Üniversiteler ve Eğitim Danışmanlığı Almanya'da En İyi Üniversiteler ve Eğitim Danışmanlığı

İnstagram profil rozeti kullanmanız da bir diğer seçenektir. İnstagram’a ait fotoğraflarınızı internet siteniz ve özel bloğunuz gibi farklı mecralarda paylaşmanız da çok etkili bir yoldur. Daha önce beğeni hakkında bahsettiğimiz ayrıntılar; yorum yapmak için de geçerli. Yapacağınız içten ve saygılı yorumlar; paylaşılan içeriklerin sahipleri ve çevresi tarafından dikkat çekecektir. Bu durum da yine; görünür olma ihtimalinizi arttıracaktır.

İnstagram’da Kaydedilme Sayısını Arttırmak Neden Önemli?

Yukarıda sözünü ettiğimiz tüm püf noktaları; aslında İnstagram hesabınızdaki içeriklerin beğenilme ve kaydedilme potansiyelini oldukça arttıran özellikler. Peki, neden gerekliler, yani ‘İnstagram’da kaydedilme sayısı nasıl yükseltilir?sorusunu cevaplandırdıktan sonra; buna da değinmekte fayda var.

 Her şeyden önce sosyal medya hesapları artık kişilerin bir çeşit imzası ve kimliğini ifade etme şekli haline gelmiş durumda. Bu yüzden insanlar sosyal medya hesaplarını; iş dünyasındaki özgeçmişlerinden; özgün sektörlere ve özel yaşamlarına kadar pek çok alanda aktif olarak kullanıyor. Tüm bu nitelikleriyle İnstagram da sözü edilen sosyal mecraların içinde başı çeken uygulamalardan bir tanesi. İnstagram’daki kaydedilme sayınızın yüksek olması demek; bu alandaki etkileşiminiz de yüksek olması anlamına geliyor. Hem artan takipçi sayısını hem de popülerliğini koruyan içerikleri beraberinde getiriyor. Kaydedilme sayınızın artmasının temel yolu; öncelikle içeriklerinizin kaliteli ve dolu dolu olmasından geçiyor. Daha sonra da defalarca bakılmak istenecek düzeyde ve faydalı içerikler üretmeniz ya da ilginç ve dikkat çeken, yeni bir şey öğreten paylaşımlarda bulunmanız; her zaman için kaydedilme olasılığınızı arttıran etmenlerin başında geliyor. Doğru filtrelendirme yöntemiyle paylaşılacak başarılı fotoğraflar ve dikkat çeken videolar da yine hesabınızı; diğer pek çok seçenek arasında öne çıkaracaktır.