Sanayileşmenin gelişmesi insanlara birçok konuda yarar sağladığı gibi sorunlarda yaşamalarına yol açabiliyor. İşçilerin sağlık ve güvenliği konusunda işyeri koşullarının yetersiz olması durumuna bağlı olarak birtakım olumsuzluklar ortaya çıkabiliyor. Böyle bir durum ise çalışanların riskler ile karşı karşıya kalmalarına neden olabilmekte. İş sağlığı ve güvenliği ise, işyerlerinde bazı kısıtlamalar ile işin yürütülmesi ve çalışanların sağlığına zarar veren koşulların ortadan kaldırılması ile yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalar olarak ifade edilebilir.

İş güvenliği kursu İstanbul ilinde eğitim vererek iş güvenliği alanında sertifikalı kişiler yetiştirilmektedir. Bakanlığa bağlı olan bu kurumlar, uzman eğitmenleri ile beraber kursiyerlerine hem teorik hem de uygulamalı eğitimler sağlamaktadır. Eğitimlerin ardından İSG sınavından başarılı olarak iş güvenliği alanında görev alabilmektedirler.

İstanbul Anadolu Yakası İSG Kursu

İstanbul Anadolu Yakası İSG kursu olarak faaliyet gösteren kurumların bakanlık tarafından onaylı olarak faaliyetlerin sürdürmektedir. Bir İSG uzmanı, işçilerin sağlığı ve çalışma becerilerini korumak geliştirmekle yükümlü, aynı zamanda güvenliğini sağlamak ve sağlığını korumak için tasarlanan bir çalışma ortamı oluşturmakla yükümlüdür. Bu alanda görev almak isteyen kişiler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen İSG sertifikasına sahip olmalıdır. Bu sertifika ise bazı şartlara bağlı olarak alınmaktadır. Bunlar bakanlık tarafından mezun olunması gereken bölümler şu şekilde belirlenmiştir:

·       Mimarlık,

·       Mühendislik,

·       Teknik eğitim,

·       Fizik,

·       Kimya,

Global Marketing Summit 2024'te İş Dünyasının Geleceğini Keşfedin Global Marketing Summit 2024'te İş Dünyasının Geleceğini Keşfedin

·       Biyoloji,

·       İş sağlığı ve güvenliği bölümlerinden mezun olmaları bakanlık tarafından istenen temel kriterlerdendir.

Bu bölümlerden birinden olan ve İSG uzmanı olmak isteyen adaylar C sınıfı eğitimi için kimlikleri ile İSG Eğitim Merkezlerine başvuruda bulunabilir. Eğitim merkezleri ise 90 saat uzaktan, 90 saat örgün ve 40 saat staj eğitimleri sağlayabilmekte. Bakanlık aynı zamanda İSG uzmanlarının ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavdan 70 ve üzeri puan almalarını istemekte. Gerekli şartlara sahip olan adaylar sınavdan da başarılı olmaları ile sertifika almaya hak kazanırlar.

İSG Kursu Fiyatları Ne Kadardır?

İSG kurslarına başvuru için kimlik belgesi ve mezuniyet belgesi yeterli olabilmekte. Bakanlık tarafından yetkilendirilen eğitim kurumlarına başvuruda bulunulur ve kayıt işlemleri gerçekleştirilebilir. Kayıt için gerekli olan belgeler eğitim kurumuna verilir ve kurum başvurunun uygun olması ile beraber eğitimlere belirlenen tarihlerde başlar. Kursun ücretleri ise kabul edildikten sonra ödenebilmekte. Ödeme seçenekleri ve detayları kayıt yapılacak olan kurum tarafından detaylı bilgilerle aktarılır.

İSG kursu fiyatları ne kadardır? Birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir. Genellikle sabit bir fiyat beklentisine sahip olan adaylar farklı fiyatlarla karşılaşabilirler. Birçok etkene göre İSG kurs fiyatları değişmektedir. Bu ise sektörde çeşitli fiyatlarla karşılaşılmasına neden olabilmekte. Kurumlar bakanlık tarafından yetkilendirilir ve bu kurumların birçoğu özel iktisadi işletmelerdir. Her işletme kendi fiyat politikasını belirlemekte özgür olması ile beraber genel olarak ortalama bir fiyat oluşmuştur. İşletmeler kendi giderlerini de hesaplayarak fiyatları belirleyebilmekte. Bu durumda ise kursiyerler farklı fiyatlarla karşılaşabilmekte. Genel olarak İSG kursları uzmanlık gerektiren ve yoğun bir eğitim süreci içerdiğinden dolayı diğer kurslara kıyasla yüksek olabilir. Kurs fiyatları ve ödeme seçenekleri, kayıt yapılacak olan eğitim kurumları tarafından bilgilendirilecektir.