Türkiye'nin yüzyılı vizyonu doğrultusunda, kadınların işgücüne katılımını artırmak ve üretimde daha fazla kadın istihdamını sağlamak hedefiyle İŞKUR, yeni bir proje başlattı. 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)' adı altındaki bu proje, Bursa gibi pilot illerde uygulanmaya başlandı.

Program kapsamında, 18-35 yaş arasındaki kadın çalışanlara iş imkanı sunan imalat sektöründeki işyerlerine, istihdam ettikleri her kadın çalışan için 3 ay boyunca aylık 25 bin liraya kadar destek sağlanacak. Destekten yararlanacak işyerlerinin en az 2 sigortalı çalışana sahip olması gerekmektedir. Ayrıca, KİPAP kapsamında destek alacak işyerleri, destek süresinin en az 2 katı kadar süre boyunca kadın çalışan istihdam etmeyi taahhüt etmelidir.

Proje kapsamında, işyerleri çalıştırdıkları sigortalı sayısının %10'una kadar katılımcı talep edebilecekler. Ayrıca, projede çalışan kadın işçilere 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olmaları halinde aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği sağlanacak.

Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesine başvuru şartlarını sağlayan tüm işverenlerin İŞKUR e-şube üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Proje hakkında daha fazla bilgi ve uygunluk durumu için Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezlerindeki iş ve meslek danışmanlarından yardım alınabilecektir.

Haber Merkezi