Beyniniz kelimeleri ayırt edemiyor ve anlamlandıramıyor çünkü farklı şekillerde işitme kaybınız var, işte işitme cihazı burada beninize kelimeleri gönderir ve kelimeleri anlamanızı sağlar.

Kullanımı oldukça kolay olan işitme cihazı hayat kalitenizi arttırarak daha iyi iletişim kurmanız için size destek olur, üstelik bunun için sadece kulağınıza göre tasarlanan kalıp ve cihazı kulağınıza yerleştirmeniz yeterlidir.
 

İşitme Cihazları Nasıl Seçilir?

İşitme cihazı seçimi kullanıma başladığınız andan itibaren iletişim yaşamınızı tamamen değiştirecektir, bu sebeple seçimin doğru yapılması gelecek yaşantınız için önem arz etmektedir.

  • İşitme kaybına uygun cihaz seçimi yapılmalıdır.
  • Uzman Odolog veya Odyometrist tarafından uygulama yapılmalıdır.
  • Kulak kalıbı seçimi doğru ve kulak yapısına uygun almalıdır.
  • İleriye yönelik ihtiyaçlara cevap verebilecek cihaz seçilmelidir.
  • Kanal ve bant sayıları yüksek olmalıdır.
  • Gürültü yönetimi yapabilen cihazlar tercih edilmelidir.

İşitme Cihazı Çeşitleri

İşitme cihazları farklı marka ve modellere göre birçok çeşide ayrılmaktadır. Kullanım şekillerine göre 4 ana gruba ayrılırlar;

Yüksek faiz oranı küçük esnafı derde soktu Yüksek faiz oranı küçük esnafı derde soktu

Kulak arkası işitme cihazları, bu tarz cihazlar açık uygulama ve kalıpla uygulama olarak ikiye ayrılırlar en geniş ürün yelpazesi ve en yeni teknolojiyi barındıran cihaz grubudur.

Kulak içi işitme cihazları, Kulak içi ve Kanal içi ( görünmez ) işitme cihazları olarak iki gruba ayrılırlar estetik açıdan kulakta gizlenen ve fark edilmeden işitme sorununu ortadan kaldıran teknoloji ürünleridir.

Gözlük tipi işitme cihazları, gözlük kullanıcıları için özel üretilen bu tip işitme cihazları kullanımı yaygın olmasa bile tercih eden kesimin ihtiyacına cevap vermektedir.

Kemik yolu iletim sağlayan işitme cihazları, dış kulak yolu sorunu olan ve kulak yoluna uygulanamayan işitme kayıplı bireylerde çözüm olarak kullanılan ürünlerdir.
 

İşitme Cihazları Nasıl Kullanılır?

İşitme cihazları kullanımı oldukça kolay ürünlerdir, kulağınızdan ölçü alınarak özel üretilen işitme cihazları kulağa tam olarak kolay bir şekilde yerleşir.

Kulak arkası cihazlarda, kulak kalıbı kulağın içine yerleştirilir ve cihaz kulağın üstüne konularak kullanıma başlanır.

Kulak içi cihazlarda cihazın yönü düzgün ayarlanarak cihazın üzerinde antene benzetilen tutacak kısmından tutularak kulağa yerleştirilir.

Cihazlar Sağ Kulak KIRMIZI, Sol Kulak MAVİ olarak ayrılır kulağın karıştırılmaması için kullanılan bu ayrım sayesinde kulağa kolaylıkla yerleştirilebilir.

Pil değişimi cihazın kulağınızda takılı olduğu süreçte BİP sinyali ile sadece kullananın duyabildiği bir uyarı sistemi ile pil bitim uyarısı veriri ve pil değişimi yapılır, uyarı verildikten birkaç saat içinde cihaz tamamen kapanır.

Cihaz kalıp hortumu ya da filtreleri tıkanması durumunda cihazdan duyma azalır, böyle bir durumda temizlik malzemeleri ve yedek filtreler yardımı ile cihaz temizliği ve bakımı yapılır. ( cihaz temizliğini yapamaz iseniz Medises İşitme merkezinden yardım alabilirsiniz. )
 

İşitme Cihazları Ne İşe Yarar?

İşitme cihazı beynin anlama ve iletişim için ihtiyaç duyduğu sesi beyne zamanında ve eksiksiz olarak iletilmesini sağlar, bu sayede farklı nedenlerle işitme kaybı yaşayan bireylerde oluşan anlama ve iletişim sorunlarını ortadan kaldırır.

İşitme cihazları doğru seçim ve uygulama yapıldığı takdirde yaşamınız boyunca ortaya çıkacak birçok hastalık ve iletişim problemlerinin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.
 

SGK İşitme Cihazları İçin Ne Kadar Destek Sağlıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK işitme cihazı için 2022 yılı ödeme listesinde; Emekli için 1514 TL, çalışan için 1211,20 TL olarak ödeme belirlenmiştir. 18 yaş altı bireylerde ve çocuklarda ödeme oranları artarak yaş grubuna göre değişiklik göstermektedir. (18 yaş altı SGK ücretlerini öğrenmek için 444 09 35 nolu danışma hattımızdan bilgi alabilirsiniz.)


​​​​​​​

İşitme Cihazı Fiyatları 2022

İşitme cihazları her bireye göre farklılık gösteren ürünlerdir, Marka ve modelleri ile ayrılan ürünler, fiyatlandırılırken işitme kaybı ve uygulama şekline göre ücretlendirilir.

Firmamız Oticon, Philips, Widex, Resound, Bernafon ve Maico marka cihazlar ve yardımcı ürünleri ile kulak sağlığı ürünlerini ortalama 5 bin TL’den başlayan fiyatlarla sizler için satışa sunulmaktadır.

Ürün fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için 444 09 35 nolu danışma hattımızı arayabilir, https://www.medises.com.tr adresimizi ziyaret edebilir ücretsiz işitme testi ve ücretsiz İşitme cihazlarını testi etmek için şubelerimizde veya evde deneme hizmetimizden yararlanabilirsiniz.
 

Sık Sorulan Sorular

İşitme cihazı fiyatları ne kadar?

İşitme cihazları her bireye göre farklılık gösteren ürünlerdir, Marka ve modelleri ile ayrılan ürünler, fiyatlandırılırken işitme kaybı ve uygulama şekline göre ücretlendirilir.

En iyi kulak içi işitme cihazı hangisi?

Kulak içi işitme cihazlarında önemli olan kulağa iyi oturması ve uygun teknolojiye sahip olmasıdır. Widex işitme cihazları kulak içinde kullandığı üstün teknolojisi sayesinde işitme sorunun ortadan kaldırı ve telefon tablet tv gibi ürünlerinizle bağlantıda kalmanızı sağlar.

İşitme cihazı çeşitleri nelerdir?

İşitme cihazları farklı marka ve modellere göre birçok çeşide ayrılmaktadır. Kullanım şekillerine göre kulak arkası, kulak içi Gözlük tipi ve Kemik yolu iletim sağlayan olarak 4 ana gruba ayrılırlar.

Sonuç

Size uygun dünya markası Oticon, Philips, Widex, Resound, Bernafon ve Maico marka cihazlar ve yardımcı ürünleri ile kulak sağlığı ürünlerini medises.com.tr adresinden inceleyebilir, şubelerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ürün fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için 444 09 35 nolu danışma hattımızı arayabilir, www.medises.com.tr adresimizi ziyaret edebilir ücretsiz işitme testi ve ücretsiz İşitme cihazlarını testi yapmak için şubelerimizde veya evde deneme hizmetimizden yararlanabilirsiniz.