İslam Memiş: "Altın ve Gümüş Yatırımcılarına Uyarı"

Ekonomist İslam Memiş, altın ve borsa yatırımcılarına önemli uyarılarda bulunarak kendi tercih ettiği yatırım aracını açıkladı. Memiş, borsaya yatırım yapanların karlarını Türk Lirası yerine Dolar üzerinden hesaplamalarını önerirken, gümüşe yönelik yeni bir yatırım yapacaklarını açıkladı.

Borsa İstanbul BIST 100 endeksinin rekor üstüne rekor kırarak 9 bin puan seviyelerine ulaştığına dikkat çeken İslam Memiş, 2024 yılı için 15 bin puana kadar yolu olabileceğini öngördü.

Gökyüzünde Ispartalıları Şaşırtan Görüntüler Gökyüzünde Ispartalıları Şaşırtan Görüntüler

İslam Memiş, altın yatırımcılarına da önemli uyarılarda bulunarak, gram altının rekor seviyelere ulaştığını ve 2070 seviyesinin direnç konumunda olduğunu belirtti. Ayrıca, gümüşe yönelik olarak yeni bir yatırım yapacaklarını açıkladı.

Altın alacaklara özel bir uyarıda da bulunan İslam Memiş, son iki haftada darphanenin ürettiği çeyrek, yarım, tam altın gibi ürünlerde ciddi bir işçilik artışı olduğunu ve bu durumun altın alacakları etkileyebileceğini ifade etti. Memiş, çeyrek, yarım veya cumhuriyet altını yerine kesme altını tercih etmenin daha uygun olabileceğini belirtti ve fiziki altında yaşanan olası bir problemi gündeme getirdi.