İŞ-KUR İl Müdürü Ahmet Durmuş konuya ilişkin basın açıklamasında şu bilgilere yer verdi.

PROJENİN AMACI: TYÇP, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eliyle toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan programlardır. Bu faaliyetler genellikle ekonomik kriz, özelleştirme, ekonomik yapılanma ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde Kuruma kayıtlı işsizlerin, çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmemelerini, kısa süreli istihdam ve eğitimlerini sağlamak için yürütülürler.

BAŞVURUDA ARANACAK KOŞULLAR

a) Kurumu kayıtlı işsiz olmak

b) 18 yaşını tamamlamış olmak

c) Daha önce Kurumun düzenlediği Toplum Yararına Çalışma Programlarına katılmamış olmak

d) Son 24 ay içerisinde Kurumun düzenlediği kurslara katılmamış olmak

e) Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak

f) Kamudan herhangi bir ad altında maaş vb gelirin olmaması ‘özürlü maaşı vb)

PROJEYE KATILACAKLARIN SEÇİMİ   
Katılımcının programın uygulandığı mahalle en yakın bölgeden seçilmesi esastır. Bu çerçevede; katılımcılar Kuruma kayıtlı işsizler arasından eşitlik prensibine bağlı olarak; Programın konusuna uygun eğitim, yaş, cinsiyet ve mesleki nitelikleri bulunanlar arasından seçilecek. Öngörülenden fazla katılımcının söz konusu olması durumunda, katılımcılar noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek. Katılımcıların noter huzurunda çekilecek kura işlemleri basın yoluyla daha sonra duyurulacak.

PROJEYE BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Projelere katılacak kişiler, Kurumun resmi internet sitesinden (www.iskur.gov.tr) iş arayan kaydı yapmak suretiyle katılmak istedikleri kursun portal numarası ile başvurmaları, başvuru yapamayanlar ise İl Müdürlüğümüze şahsen müracaat ederek, 25 Eylül 2009 tarihine kadar ikamet ettikleri adreste bulunan TYÇP projelerinden yalnızca birine başvuru yapabilecekler.

KATILIMCILARA ÖDEME NASIL YAPILACAK?
Projeye katılan kişilere proje süresince asgari ücret üzerinden ödeme yapılacak ve Sosyal Güvenlik ve Genel Sağlık Sigortası primleri karşılanacak.

HANGİ KURUMDA İŞE ALINACAKLAR?
Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda yardımcı hizmetli olarak Isparta Merkez’de 20+20 kişi, Senirkent’te 10 kişi, Şarkikaraağaç’ta 15 kişi, Eğirdir’de 15 kişi ve Yalvaç’ta 20 kişi