DAVRAZ, 1. LİG TAKIMLARININ GÖZDESİ OLUYOR, 4 ÇİM SAHA YAPILACAK

Birinci Lig Takımlarında Bu Sezon İlgi Görmeye Başlayan Davraz'a Dört Yeni Çim Saha Yapılacağı Belirtildi. Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Davraz'ın Kayak Sporundan Sonra Futbolun da Adresi Olacağını Belirtti.

Birinci Lig takımlarında bu sezon ilgi görmeye başlayan Davraz'a dört yeni çim saha yapılacağı belirtildi. Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Davraz'ın kayak sporundan sonra futbolun da adresi olacağını belirtti.


Uzun, Davraz'ın 1. Lig takımları tarafından da ilgi gördüğünü ve bazı futbol kulüplerinin çalışmalarını burada yapmaya başladığını ifad ederek, "Ancak mevcut iki sahamız yetersiz geldiğinden diğer kulüpleri ağırlayamıyoruz. Buradan hareketle dört tane daha çim saha yapmayı planlıyoruz." dedi.


Vali Uzun, mevcut iki çim sahanın yazın kamp yapacak takımların ihtiyacını karşılamadığını, ancak diğer sahaların yapılmasıyla takımlara rahat bir mekan sağlayacaklarını belirtti. Davraz Kayak Merkezi'ndeki alt yapı eksikliğinin de hızla giderildiğini kaydeden Uzun, arıtma tesisi inşaatının da yakın bir zamanda başlayacağını kaydetti.

Yapılacak olan arıtma tesisindeki çalışmaları yerinde inceleyen Uzun, arıtma tesisinin 1 milyon YTL' ye mal olacağını ifade ederek, Davraz Ovası'ndaki kanalizasyonun Çobanisa Köyü'ne kadar indirileceğini aktardı. Arıtma tesisi boru hatlarının yakın bir zamanda döşeneceğine değinen Uzun, Köy Hizmetleri ile birlikte çalışmaları sürdüklerini kaydetti.

Bu yıl kış sezonunu kar yağışının az olması nedeniyle sezonu kötü kapatan Davraz'a 3. telesiyej yapılacağını aktaran Uzun, 2 bin 550 metre yüksekliğe yapılacak telesiyej ile kayak sezonunun uzatılabileceğini belirtti. Uzun, "Artık Davraz Kayak Merkezi yalnız Türkiye'nin değil dünyanın 365 günü hizmet verem bir noktası haline nasıl getirilir? Bunun projesini ve çalışmasını yapmamız gerekir" dedi.

Cihan Haber Ajansı