Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, gazetecilerle bir araya gelerek gerek Isparta, gerekse Türkiye’deki gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KORKMAZ; “TÜM HEKİMLERİN BAYRAMINI KUTLARIM”

     Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, yaptığı açıklamada; “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Bu vesile ile ilk olarak bütün sağlık sektöründe çalışan arkadaşlarımın Tıp Bayramını kutluyorum. Çok ciddi sorunlar var. Bu sorunlarla kutlamış oldukları son Tıp Bayramı olur, sorunlar ortadan kalkar.

“ENGİN PAŞA KIYMETLİ BİR ASKERİMİZ”

      Engin Alan Paşa terörle mücadelede çok büyük hizmetler vermiş. Sadece bu neslin değil bundan sonraki neslin de kendisine şükran borçlu olduğu bir insandır. Bir suçlama var, iddia var. Biz Engin Paşa’nın çok kıymetli bir asker, çok kıymetli bir devlet adamı olduğunu düşünüyoruz. Genel Başkanımız bu sorulara şöyle cevap verdi; Bu bizim yol arkadaşımız olmaya karar verdi. Ama şu anda kimlerin nereden aday gösterileceği konusunda sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkezimizden bir bilgim yok. Engin Paşa’ya geçmiş olsun diyorum. Suçsuzluğu da kamuoyunda çıkacaktır, inanıyorum.

“LİSTE GENEL MERKEZİN TAKDİRİNDEDİR”

     Son zamanlarda sapla samanı karıştır bir dönem yaşıyoruz. Mehmet Şandır bey, MHP kurulduğu andan itibaren bu hareketİn içinde olan bir insan. Benim Grup Başkan Vekilim. Oradaki söz vermiş olduğu hizmetlerden dolayı oradaki gruba teşekkür etmekten ibaret. Ne benim, ne de başka bir üst yöneticinin MHP’de sıralama yapması, listeye koyması konusunda gücü yetkisi yoktur. Bu yetki tamamen genel başkanımızın ve genel kuruldaki yetkili kurulların işidir.

“BAŞVURUMU YARIN YAPACAĞIM”

    Ben Ankara’ya döndüğümde müracaatımı yapacağım. İnsanlarımız da teveccüh gösterirse devam edeceğiz. Kendimi diğer arkadaşlardan ne eksik, ne fazla şanslı görüyorum. Başka anlam çıkarılmasına da üzülüyorum.

“3 DEFA İKTİDAR OLMALIYIZ”

     MHP’yi bu millet 3 dönem iktidara getirmelidir. Neden? AK Parti’nin bıraktığı tahribatı düzeltmek için. Çok ciddi tahribatlar var. Çiviler yerinden çıkarılmış. Adeta muhalefete hiçbir şey danışmadan ortaya atılmış. Terörün almış olduğu mesafe ortada, sosyal kesimin sıkıntıları ortada. Bunun için ilk 4 yıl tamirat-tadilat, ikinci dönem gelişme ve kalkınma üçüncü dönem de küresel iddiaları ortaya koymuş Türkiye Cumhuriyeti yaratmak üzere  3 dönem iktidarlık istiyoruz. Biz Isparta’da 4 milletvekilliğinin alayına talibiz. Hemşehrilerimize iddialarımızı temennilerimizi anlatacağız.

“BİZ TEK BAŞINA İKTİDARA TALİBİZ”

     2002 yılından önceki dönemi hatırlayın. Bir de AK Parti ile yaşanmış bu 9 yılı hatırlayın. Özellikle devletin bütünlüğü, cumhuriyetimizin dirliği, değerleri konusunda geldiğimiz mesafeyi gözünüzün önüne getirin. Bu değerlerimizi üzerinde söylenmedik söz kalmadı. Terörle pazarlık yapıyorlar. Referandum’dan sonra düğmeye basılmış gibi hesap sorma niyetleri yok. 12 Eylül paşaları ayaklarını uzatmış dinleniyor. Herhangi bir hesap sorma yok. Çok ciddi tahribatlar var. Bu tahribatları önlemek için tek başına MHP’nin özellikle mecliste başka siyasi partilere ihtiyaç duymadan iktidar olması gerekiyor. Bazı hususlarda 4 yıl bile azdır. Sağlık problemi var, iş problemi var, eğitim problemi var, bunun dışında kültürel anlamda sıkıntılar var. Bunların çözümünün yolunu bulmak lazım. Yoksa etnik teşhisler koymak, karanlık yollara sürükler.

“BİZİM SEÇMENLE BİR DERDİMİZ YOK”

     Türk Milletinin çok kıymetli özellikleri var. Türkiye Cumhuriyeti ilk kez bu taarruza uğruyor değil. 90 sene önce Anadolu coğrafyasına sıkıştırmayı istemediler mi? 21. yüzyıla bakarsak küresel güçlerin ortaya koyduğu projenin adı, Büyük Ortadoğu Projesidir. Bu projede yüzlerce, binlerce Müslüman katledilmiştir, kanına girilmiştir. Kamuoyuna sunulan gerekçe, sistemlerin demokratikleştirilmesi. Bu projeyi çok iyi anlamamız lazım. Bundan sonraki hedef; Suriye, İran ve belki Türkiye’dir. Artık siyaset çok soyutlu hale geldi. Ben 4 yıllık aktif siyaset hayatımda hiçbir zaman AK Parti’ye oy vermiş kardeşimi töhmet altına sokacak bir söz söylemedim. Bizim eleştirimiz Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı ve yetkili organlarıdır.

     Türk Siyasi tarihinde 4 lider var çuval çuval oy almış.  Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Trgut Özel ve Recep Tayyip Erdoğan’dır. %47 oy almış isminin demokrasi olduğu rejimde bir parti %70 – 80 oya talip olabiliyor. Bu %47 senin her kararın için güç veriyor sana. Ama yetmez, yargıyı ele geçirmeliyim, basını kuşatmalıyım, üniversite rektörleri benim olmalı, silahlı kuvvetler komutanını ben atamalıyım… Bunun sonu yok ki. Türkiye Cumhuriyetinin yaşamış olduğu bu kronik problemleri çözme yerine kendi gücünü artırma ve pekiştirmek için tirübünlere adeta politika uyguladı. 9 yıllık bir iktidar bugün Isparta işsizliği konuşmamalıydı, sağlık eğitim gibi sorunları konuşmamalı, en aza indirmeliydi” dedi.