Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) Projesi kapsamında 59 günlük konfeksiyon kursuna katılan 9 kişi, Güçter Tekstil'de 29 günlük staja başladı. Kursiyerlerin stajın ardından işe başlayacağı bildirildi.
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), İŞKUR ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen projede kursu başarıyla tamamlayanlara sertifikalarını vermek amacıyla ITSO'da toplantı düzenlendi.
ITSO Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Korkmaz, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikte ara eleman ihtiyacını karşılamaya ve işsizlik sorununu azaltmaya yönelik hazırlanan projenin ilk ürünlerini vermeye başladığını kaydetti. Sanayicilerin mevcut işgücü kaynakları içerisinde yeterli nitelikli eleman bulamadıklarından yakındıklarını belirten Korkmaz, proje ile doğru işe doğru insan yerleştirme tekniği uygulandığını ifade etti. İş veren ile iş arayanı doğru adreste buluşturduklarını söyleyen Korkmaz, bunun için işverenlere yönelik bir saha araştırması yaptıklarını ve taleplere göre kurslar düzenlendiğini belirtti.
İşveren talepte bulunduğu takdirde 5 kişiden daha fazla olmaları halinde çok sayıda kurs açma imkanlarının olduğunu bildiren Korkmaz, şunları söyledi:
''Çalışma Bakanlığı Müsteşarlığı da bize bu yıl için iki bin kişiyi istihdamla buluşturma anlamında hedef koydu. Biz de yaz döneminde hazırlıklarımızı hızlandırıp, Eylül'den sonra çok daha süratli bir şekilde eğitimlerimize başlayacağız. Projenin temel hedefi; işverenlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanların hazır hale getirilerek istihdamlarının gerçekleştirilmesidir. Projenin amacı; işgücümüzün niteliğini arttırmaktır.''
Güçter Tekstil Fabrikası Sahibi Mustafa Dayı da, otellerde kullanılan tek kullanımlık terliklerin imalatını yaptıklarını ve fabrikaların da 60'a yakın kişinin çalıştığını belirtti. Nitelikli eleman olmadığı için mevcut siparişleri geri çevirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Dayı, bu proje ile nitelikli elemana kavuşmuş olduklarını kaydetti. Ancak taleplerinin 20 kişi olduğunu söyleyen Dayı, şu anda 9 kişinin staj ile işe başlayacağını belirtti.