Atatürk "ün Ispartaya Gelişi Coşku ile Kutlandı.
Bugün Ulu önder Atatürk ün ıspartaya Gelişişin 77. Yıl dönümü törenlerle kutlandı. Bu sene geçmiş yıllara nazaran daha çoşkulu bilhassa askeri kesimin en küçük birimi uzman çavuşundan en yüksek rütbesine kadar katılımın olması dikkati çekti. Saat 10:30"da Teknik Lise önünden hareket eden kortej 6 Mart Caddesi üzerinden valilik önüne gelindir. BuradaValilik Silahlı kuvvetler ve Belediye başkanlığın çelenkleri konuldu. Müteakiben meşele yakıldı saygı duruşu ve istiklal marşından sonra. Isparta Belediye başkanı Hasan Balaman şunları söyledi “ Bugün çok mümtaz bir misafiri ağırlıyoruz. Aradan geçen 77 yıla rağmen Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü karşılayan heyetin içerisindeymişçesine heyecan duyuyor, kendilerini minnet ve şükranla Anıyorum.

Saygıdeğer konuklar! Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuran, bizlere yaşanabilir bir ülke bırakan, düşman çizmelerini, şehit kanları ile yoğrulmuş Anadolu topraklarına bastırmamak için yurdun tüm sathında mücadele veren büyük önder, yaptığı bir gezilerinde Güller ve Göller diyarı Isparta'yı da şereflendirmiştir. 77. yılında, Atamızın gelişini sadece kutlamanın yeterli olmadığına inanıyor, bunun ötesinde Atatürk'ün ideallerine ulaşmak kendisinin çizmiş olduğu yolda modem Türkiye'yi yakalamak olduğuna inanıyorum. Ülkemizi bugün Atatürk'ün hedef göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkmış durumdadır. Atatürk 'ümüzü bugün olduğu gibi değişik vesilelerle de anıyoruz. Bugün Isparta'mızda bizler, Ulu Önder Atatürk'ün ideallerine ulaşabildik mi? Bunları kendimize sormamız gerekir. İşte Isparta Belediyesi olarak 3 yıldır bizler bu idealler için çalışıyoruz. Bu anlamlı günde kendisine olan sevginin ifadesi olarak Belediyemiz tarafından organize edilen 3.Geleneksel Atatürk Halk Koşusu 'na gösterilen ilgi ve alakayı görüp de duygulanmamak elde değil. Ben/bu koşuya katılarak, sevgi selinin oluşmasını sağlayan başta Sayın Valimiz olmak üzere bürokratlarımıza, öğrenci kardeşlerime ve tüm katılımcılara gönülden teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, hepinize saygılarımı sunuyorum. “ dedi.

Daha sonra 4 mart Pazar günü yapılan 3. Geleneksel Atatürk Halk koşusunda Dereceye Giren sporculara Vali Şemsettin Uzun Garnizon Komutanı Kıd. Albay Ahmet Tekin, Belediye Başkanı Hasan Balaman, Vali Yrd. Bekir Kaya, SDÜ Rektör Yrd. Vehici Kıran ve Başsavcı Erol Tosun ödüllerini ve madalyalarını verdiler. Müteakip Milli Piyonga Anadolu Lisesi öğrenciler bir gösteri yaptılar. Bugün Halil Hamit Paşa Kütüphanesinde 5-9 Mart Tarihleri arası Atatürk ile ilgili kitap sergisi düzenlenecek ve Atatürk "ün Hayatını anlatan video gösterisi yapılacak.

Bugün Yerel Televizyon Kanal 32"dede Atatürk konulu Bir Program Sunulacak.