Amerika Birleşik Devleti Doğu Indiana Bölgesi Ticaret Odası Başkanı Bryan Daniel Zuerner, kardeş şehir olan Isparta ile Indiana eyaletine bağlı Muncie kenti arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti.
Zuerner, aile ile birlikte Isparta'ya gelerek, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret etti. Zuerner, ziyarette yaptığı konuşmada, daha önce de Isparta'ya geldiklerini ve ailesini de Isparta'ya getireceğini belirttiğini kaydetti. Isparta'nın doğal güzelliğini ailesiyle de paylaşmak istediğini belirten Zuerner, Türkiye'nin güzel bir ülke olduğunu ve bu nedenle gezmek için Türkiye'yi tercih ettiklerini kaydetti.
Ispartalı işadamı Alaattin Özdemir'in Amerika'da dipçik fabrikası kuracağını söyleyen Zuerner, karşılıklı diyaloglar sayesinde karşılıklı yatırımların da artacağını ifade etti. Zuerner, ''İki il arasında ticari ilişkiyi geliştirmek istiyoruz'' dedi.
Isparta Belediye başkanı Yusuf Ziya Günaydın da karşılıklı yapılan ziyaretleri önemsediklerini belirtti. Dostlukların artarak, ticari gelişmelere yansıyacağını söyleyen Günaydın, Muncie kentinin de Isparta gibi güzel ve sakin bir kenti olduğunu ifade etti.
Ziyarette Zuerner, Başkan Günaydın'a kendi üretimleri olan iki şemsiye hediye ederek, ''Yağmur yağdığında bizi hatırlarsınız'' dedi.