Milletvekili Genel Seçimlerine dört aydan kısa bir süre kaldı. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçimler için siyasi partiler halkla bir araya gelmeye başladılar. Bu doğrultuda Ak Parti Milletvekili Haydar Kemal Kurt, geçtiğimiz Cuma günü Öğretmenevinde Mahalle Muhtarları ile bir araya gelerek onların sorunlarını  dinledi ve çözüm yolları için görüşmeler yaptı.

     Cuma akşamı saat 19.30’da gerçekleştirilen programa Milletvekili Haydar Kemal Kurt’un yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, İl Genel Meclisi Üyesi Kadir Şallı, Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Kınay ve Mahalle Muhtarları katıldı.

KURT; “HALKIN SIKINTILARINI, SORUNLARINI SİZLERDEN ALMAK İSTİYORUZ”

     Ak Parti Milletvekili Haydar Kemal Kurt, toplantıda muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bizler muhtarlarla beraber aslında sorunları, sıkıntıları yerinde görmek konuşmak istiyoruz ama olmuyor. Tabi imkanlar el vermiyor. Her iktidarın yapması gerektiği gibi bir takım tedbirler bundan önce yapıldığı gibi bundan sonrada yapılacak gayretler gösteriliyor. Bunlar için en iyi sağlıklı sizler muhtarlarımızla da zaman zaman değerlendirme yapılması gerektiğini hissediyoruz.

“MİLLETİN VERİDĞİ EMANETİN GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

     Türkiye geneline ilişkin biliyorsunuz bir takım sıkıntılar var. Başka işsizlik sürekli söyleniyor iktidarıyla, muhalefetiyle Isparta’daki sorunları öne çıkarmak onları dile getirmek bunlara çözüm aramak noktasında bizler Milletvekili olarak bize verilen emanetin gereği diye düşündüğümüz hizmetlerin takip etmek durumundayız.

“SİZLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

     Siz muhtarlarla da bunları istişare etmek gerekiyor. Biliyorsunuz önümüzde 12 Haziran da bir seçim olacak. Bizler 12 Haziran akşamına kadar Milletvekili sıfatıyla vazifemiz devam ediyor. Önümüzde seçim telaşı var tekrar milletvekili olmak için bir takım çalışmalara gireceğiz. Bu anlamda gerek şahsımıza gerek partimize bir takım desteklerinizi bekleriz.

“BİRLİKTE HAREKET ETMEK ÇOK ÖNEMLİ”

     Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar bize göre iyi çalışmalardı bunun için destek bekleriz. Aslolan şey şu bize 22 Temmuz 2007’de verilen yetkiyi emaneti lakıyla son ana kadar taşımak son ana kadar ulaştırmak asıl sorunumuz bu.

     Tekrar yetki verilecek olursa Isparta da ne yetki gerektiriyorsa onlar olur. Bizde nihayetinde seçilen insanlarız. Bunlar kişileri bağlayan şeyler. Amacımız birlikte hareket edebilmek. Gerçekten birbirimizle kişiliğimizi tanıtacak ilişki kurmak için çalışacağız.

“ISPARTA TARIM VE HAYVANCILIK ŞEHRİ”

     Bilindiği gibi Tarım destekleri bugün başlayan bir faaliyet değil. Tarımın Isparta olarak önemi ekonomik girdiği ve hayatımızın devamı için sağladığımız uğraş alanı o anlamda Isparta da gerek hayvancılık, gerekse tarım uğraş veriyor. İnsanımızın yaşam koşulunu geliştirmek anlamında tarımın şehrimiz için ciddi önemi var.

“YOKSUL VE MAĞDUR BİR MİLLET DEĞİLİZ” 

     Şehrimiz sanayi şehri değil. Önümüzdeki süreçte bu hususta yapılacak olan gayretler çabalar muhakkak olacaktır. Ama devamlı sürekli olan şey hammaddesi kendi içinde bulunan bir sanayi oluşturabilirse özellikle bütün dünyada bu yüzyılda gıdanın çok önemi var bunu düşünürsek değerlendirebilirsek gerçekten büyük adımlar atmış oluruz. Çünkü biz bu anlamda yoksul, mağdur bir millet değiliz.

“ÇİFTÇİLERİMİZ ÖRGÜTLENMELİ”

     Ülkemiz gün geçtikçe zenginleşiyor. Bizim ticaret ve sanayi anlamında diğer şehirlere göre bir adım geride fakat Isparta’mızda tarım ve hayvancılıkta çok iyiyiz ve daha da geliştirmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda mevcut potansiyel ciddi anlamda arttı Isparta’mızda. Çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın örgütlenmeleri gerekiyor. Yapılacak girişimler için bir araya gelmeleri gerekiyor.

     Isparta’da ciddi anlamda hayvancılık potansiyel oluştu. Süt’e dayalı işlenmesinde bunların ticaretinde yapılanmasında paramız yok en büyük sıkıntımız orda. Bu anlamda birkaç girişimler var.

“ÜRETİM İKİYE KATLANMIŞTIR”

     Bugün Isparta 5 yıl öncesine göre mevcut üretim potansiyelini ikiye katlamıştır fakat bir 10 daha katlanır mı? bence katlanır. Çünkü imkanlarımız var. Sanayileşme ve pazarlama ticarette yeni yatırımcılara ihtiyacımız var. Bu anlamda hepimize sorumluluk düşüyor. Sadece çiftçinin sorunu değil bu iş” dedi.

“GÖLE ZARAR VERMEYECEK ŞEKİLDE TARIM YAPMAYI ÖĞRENMELİYİZ”

     Eğirdir Gölü “Özel Hüküm Belirleme Çalışmalarını” da anlatan Kurt:”Eğirdir konusunda konuşacak olursak Eğirdirle ilgili özel hüküm belirleme çalışmaları yapıldı. Orada iyi tarım uygulamalarına geçilecek göle zarar vermeyecek yeni hükümler geliyor buda gölü korumak için. Gölün 30 metre mesafedeki alan bir yeşil kuşak haline getirilecek ve bir şekilde tarım uygulaması olacak. Gölün tabi varlığına, tabi yapısına zarar vermeyecek şekilde kimyasal ilaçlı tarım yapılmaması için tedbirler alınacak yani elmamızı koruyabilmiş olacağız. Bunu öğrenmemiz lazım” dedi.

     Toplantıda daha sonra mahalle muhtarları tek tek söz alarak mahallerinde yaşanan sorunları dile getirdiler ve çözümü noktasında Milletvekili Haydar Kemal Kurt ile görüş alışverişinde bulundular.