AK Parti ve MHP arasında yapılan yerel ittifak, AK Parti tabanında bazı rahatsızlıkları da beraberinde getirdi. Parti tabanının Isparta’da ittifaka karşı çıktığı belirtilirken, konuyla ilgili Genel Merkez’de rapor yağmuruna tutuldu. Partinin bazı etkin isimlerinin ‘Tabanı MHP’ye oy vermeye ikna edemeyiz’ fikrinde olduğu ifade ediliyor.

MHP ile ittifak pazarlığında gündeme gelen illerin AK Parti teşkilatlarında sıkıntı yaşanıyor. Aday çıkarılmaması gündemde olan il teşkilatları Genel Merkez’e büyük tepki gösteriyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yeniden ittifak masasına oturmasıyla birlikte iki parti arasında başlayan görüşmeler, parti kulislerini hareketlendirdi.

Başkan Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında 20 ilin Belediye Başkan Adayını daha açıklayacak.

20 İL İÇİNDE ISPARTA YOK!
AK Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre 20 il içerisinde Isparta yer almıyor. Kulis bilgilerine göre Başkan Erdoğan’ın açıklaması beklenen iller şöyle: "Ankara, İzmir, Balıkesir, Sakarya, Konya, Muğla, Trabzon, Eskişehir, Hatay, Mardin, Uşak, Çanakkale, Çorum, Sivas, Yozgat, Karaman, Muş, Bingöl, Çankırı, Afyonkarahisar."

DAHA ÖNCE 40 İL AÇIKLANMIŞTI
AK Parti lideri Erdoğan, hafta sonu 40 ilin Belediye Başkan Adayını açıklamıştı. Erdoğan’ın açıkladığı 40 il ise şöyle; “Adıyaman, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kahramanmaraş, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ ve Yalova.

TABAN RAHATSIZ
Isparta’nın listelerde yer almaması olası bir MHP – AK Parti ittifakının gerçekleşeceği fikrini güçlendiriyor. Ancak, AK Parti tabanında ciddi bir rahatsızlığın yaşandığını da söylemek mümkün. Zira, AK Parti’nin güçlü isimlerinin de aralarında bulunduğu bir ekip, konuyla ilgili AK Parti Genel Merkezi’ne sürekli rapor sunuyor.

GENEL MERKEZ İKNA EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Isparta’da oy oranını artıran ve 2 olan Milletvekili sayısını son seçimlerde 3’e çıkaran AK Parti’nin tabanı ittifakı hazmedemeyecek gibi görünüyor. Parti’nin etkin isimleri Genel Merkezde “bu durumu tabana anlatamayız” mesajı vererek, Genel Merkezi Isparta’da ittifak olmaması için ikna etmeye çalışıyor.

Genel Merkez’e sunulan raporlarda aday adaylarının güçlü profili, partinin aldığı oylar, yapılan çalışmalar tek tek anlatılırken, özellikle MHP’li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın çeşitli zamanlarda AK Parti İl Başkanı ve Milletvekillerine yönelik eleştiri de hatırlatılarak, “MHP’nin adayına nasıl oy isteriz?” vurgusu yapılıyor.

GENEL MERKEZ’E 4 AYRI RAPOR GİTTİ
Demokrat Gazetesi Haber Merkezine ulaşan bilgilere göre, bu konuda Genel Merkez’in ilgili birimlerine tam 4 ayrı rapor gönderildi.
Öte yandan AK Parti lideri Erdoğan’ın MHP lideri Bahçeli ile bu hafta tekrar görüşme yapması ve bu görüşmede aralarında Isparta’nın da yer aldığı bazı illerin tekrar masaya yatırılacağı bildiriliyor.

Bu tartışmalar devam ederken AK Parti Belediye Başkan Adaylarının da çalışmaları devam ediyor. Bazı aday adaylarının telefon anketleri yaparak “Bu iş benimle garanti” mesajını Genel Merkeze sunduğu ifade ediliyor. AK Parti’nin Isparta’da Belediye Başkan Adaylığı yarışında partiye 9 isim müracaat etmişti.

Demokrat Gazetesi haberidir