Gelendost İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Özmen’in kızı Şerifa Özmen, daha öncede birçok kez Meral Akşener ile görüşmüş ve birbirlerine olan sevgileri sosyal medyadaki video ve fotoğraflara yansımıştı. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan kongrede aday olmayacağını açıklayan ve partililer tarafından ikna edilmeye çalışılan Akşener’e sürpriz için Şefika’yı İstanbul’a davet ettiler. İstanbul İl Başkanlığı’ndan Mustafa Özmen’i arayan yetkili, Şefika’yı İstanbul’a Genel Başkan Meral Akşener ile görüştürmek acil olarak İstanbul’a davet etti.

Baba Özmen yaşananları şöyle anlattı: “İstanbul’dan İyi Parti Disiplin Kurulu yetkilisi Oğuz bey aradı. “Genel Başkanımız Şefika’yı çok seviyor. Görüştürmek istiyoruz. Hem Genel Başkanımıza moral olsun hem de Şerifa’yı görsün istiyoruz” dedi. Bu telefon sonrası Baba Özmen kızıyla birlikte Gelendost’tan çıkarak Süleyman Demirel havalimanına hareket etti.Baba Mustafa Özmen, uçağımız 15.45’te havalanacak. İstanbul’da Genel Başkanımızın evine gideceğiz. Orada bizi İyi Parti Isparta Milletvekilimiz Aylin Cesur’da bekliyor” dedi.  

Baba Özmen, Meral Akşener ile Şefika’nın daha önce defalarca görüştüğünü ve kendisini çok sevdiğini söyledi. Şefika’nın tedavisi için Ankara’ya gittiklerinde Genel Başkanının sürekli arayarak ilgilendiğinden bahseden Baba Özmen; “Genel Başkanımız Şefika’nın tedavi sürecinde beni aradı. Bizimle ilgilendi. Birbirlerine ayrı bir ilgileri var. Genel başkanımızın aday olmayacağım açıklamaları biz kendisine söylemeden haberi olmuş. Nasıl haberi olduysa üzüldü. Genel başkanımızı ya televizyonda yada internetten görüyor. Buralardan takip ettiğini için anlamış olabilir. Aday olmayacağını anlayınca kendisi ağlıyor ve yemek bile yemiyor. Şuan İstanbul’a gidiyoruz. Genel başkanımızla görüştüreceğiz. Şefika ikna edeceğini söylüyor” dedi.