Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin her alanda yatırım yaptığını, güçlendiğini, büyümede rekor kırdığını belirterek, ''Ama gel gelelim bu alçakça terör, bu haince pusu her gün bizleri üzüyor, kahrediyor'' dedi.

Bülent Arınç, AK Parti Isparta İl Teşkilatını ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının 3 seçimdir oyunu artırarak iktidara geldiğine dikkati çekerek, dünyada bunun örneği olmadığını kaydetti.

AK Parti'nin 9 yıllık iktidarında güzel ve doğru işler yapıldığını vurgulayan Arınç, bundan sonra da aynı hizmetlerin devam edeceğini, millete doğruların söyleneceğini, onların aldatılmayacağını, cesur ve kararlı olunacağını söyledi.Özgür bir anayasa ile Türkiye'deki demokrasinin daha da güçleneceğini belirten Arınç, ''Artık darbecilik, cuntacılık, hile, fesat bilmem ne Türkiye'den kalkacak. Millet ne diyorsa o olacak. Allah'ın izniyle Türkiye'de yeni bir çığır açmış olacağız'' diye konuştu.

Bugün Türkiye'de sivil asker ilişkilerinin normalleştiğini, özgürlüklerin artırıldığını, hükümetlerin daha da güçlendiğini ifade eden Arınç, daha çok icraat yapıldığını, hizmetlerin üretildiğini kaydetti. Türkiye'nin tek sıkıntısının terör olduğunu ve terörün bütün güzelliklerin üzerine kara bulut gibi çöktüğünü vurgulayan Arınç, şunları söyledi:

''15 bin kilometre yol yapıyoruz, her tarafa havaalanı yapıyoruz, binlerce yeni derslik ve okul yapıyoruz, her ile bir üniversite yaptık. Milli gelirimiz artıyor. 750 milyar dolarlık gayrisafi milli hasılamız, ihracatımız 146 milyar dolara ulaştı. Yanımızdaki ülkeler sapır sapır dökülüyor. İşte Yunanistan, işte Portekiz, işte İtalya ve diğerleri. Türkiye büyümede rekorlar kırıyor, ama gel gelelim bu alçakça terör, bu haince pusu, her gün bizleri üzüyor, kahrediyor. Bazen kadınlar, bazen askerler, bazen polisler şehit ediliyor ve biz bunun acısını duyuyoruz. Ancak şunu bilin arkadaşlar, son 30 yıldır büyük acılar verdiren bu terörün belini kırmak üzereyiz. Allah'ın izniyle bitişini de yakında göreceğiz.''

En son elde edilen başarıdan bahsetmek istediğini kaydeden Arınç, birkaç ay önce Hatay'da ve İskenderun'da askerleri şehit eden terör örgütü mensuplarının silahları ve patlayıcılarıyla birlikte yakalandığını anlattı.

Arınç, sözlerine şöyle devam etti:
''Amanos Dağları'nda geçmişten bu yana saklanan ve her gün eylem yapan bu grubun çok şükür en önemli timini ele geçirdik. Bunun gibi sınır ötesi sınır içi uçaklarımızla elimizdeki kara imkanlarımızla, jandarmamızla, Özel Harekat'ımızla, sınır birliklerimizle terörü inşallah kıpırdayamaz hale getireceğiz. Sadece hasta ruhlarla yönlendirdikleri insanlarla, beyni yıkanmış zavallılarla bireysel eylem yapabilecek noktadalar. İşte delinin bir tanesi bir gemiyi kaçırmaya kalkıyor, öbürü bir caddenin ortasında canlı bomba gibi çocukları orada öldürmek istiyor. Bir kahraman anne de çocuklarını korumak için bombanın üzerine atlıyor. Türkiye bu acıları yaşıyor. Bitme noktasına geliyorlar. Tükenme noktasına geliyorlar. Allah kahraman askerlerimize de, emniyet güçlerimize de, güvenlik güçlerimize de yardım etsin. Rabbim onları korusun. Bu eşkıyaların hakkından bir an evvel gelsinler.''

Arınç, Türk askerlerini alkışladıklarını ve onlara başarılar dilediklerini belirtti.

-Suriye ile ilişkiler-

Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin itibarının fevkalade yüksek olduğunu, çevresindeki ülkelerde meydana gelen olayları yönlendirebilecek güce sahip olduğunu, Mısır'da, Irak'ta, İran'da Türkiye ile olan ilişkilerin en iyi noktalara geldiğini kaydetti.

Suriye ile olan ilişkilerde ise bozulma yaşandığına değinen Arınç, bunun sebebinin Türkiye olmadığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

''Suriye'nin karışması, Suriye'deki rejimin kendi halkına karşı zalimce davranması, Türkiye'nin hiçbir zaman kabul edemeyeceği şeyler. Biz Suriye'nin halkını seviyoruz. O insanlara zulmedilmesini, silah çekilmesini, sorgusuzca öldürülmesini hiçbir zaman kabul edemeyiz. Bizim zalimlerle dostluğumuz olamaz. Biz her zaman mazlumun yanındayız. Biz her zaman hakkını vermek üzere haksızlığa uğramış insanların yanındayız. Türkiye böyle bir ülke. Kimseyi 'Kaşı kara gözü kara' diye sevmiyoruz. Kimseyle özel menfaat ilişkimiz yok. Suriye ile dostluğumuz, Suriye halkı ile olan tarihten gelen dostluğumuzla bağlıdır.''

Türkiye'nin sadece kendi bölgesini değil, bütün dünyanın sorunlarına karşı söz söyleyebilen güçlü bir ülke olduğunu belirten Arınç, Türkiye'yi bu noktaya getirenlere halkın seçime giderek, teşekkürünü yaptığını söyledi.

AK Parti iktidarına bir dönem tahammül edemeyenlerin 3 dönemdir AK Parti'yi iktidarda gördüklerini kaydeden Arınç, ''Bizi yok etmek için, bizi iktidardan uzaklaştırmak için ne dümenler, ne tezgahlar, ne planlar yapmışlar. Kimler bir araya gelmiş, kimler hangi senaryoları yazmış, kimler nerelerde ne toplantılarda neler konuşmuş, bugün bunların büyük bir kısmını hepiniz öğrendiniz. Çok şükür bizi de başkaları gibi korkup kaçacak sanmışlardı, çok şükür korkup kaçmadık. Yalnızca Allah'tan korkuyoruz'' diye konuştu.

Arınç, parti temsilcilerine kongrelerini yapıp yapmadıklarını sordu. Parti üyelerine seçimlerde oylarını artırmaya yönelik önerilerde bulunan Arınç, partililerden hizmeti bayrak yarışı gibi görmelerini istedi.
Ziyarette Arınç'a Isparta halısı ve gül ürünleri ile AK Parti Kadın Kolları tarafından atkı hediye edildi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ziyaretin ardından Isparta'dan ayrılmak üzere Süleyman Demirel Havalimanı'na hareket etti.