MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın Atabey halkına ve belediye personeline zulüm ettiği gerekçesiyle istifaya davet ettiği Atabey Belediye Başkanı Ali Bal, suskunluğunu bozdu.

'İSA YALÇIN'IN MADDİ ARZULARINI DOYURAMADIK'
 
İl Başkanının arzularını doyuramadık. 
Isparta il genelinde MHP’ye en çok oyun Atabey’den çıktığını ileri süren Atabey Belediye Başkanı Ali Bal, “Biz buraya yüzde 40 oy ile geldik.
Genel seçimlerde de en çok oy alan partiyiz.
Ancak buna rağmen İl Başkanının hem siyasi hem de maddi arzularını doyuramadık.
Çok güzel çalışmamıza rağmen biz İl Başkanının isteklerini bitiremedik.
Kendi istek ve arzularını karşılayamadık” dedi.
 
'İSTİFA ETMİYORUM'
Partiden istifasının söz konusu olmadığına açıklayan Atabey Belediye Başkanı Ali Bal,
MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın görevi bırakıncaya kadar parti üyeliğini askıya alabileceğini söyledi.
 
Bal sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim İsa Yalçın’ın açıklamasının ardından telefonlarıma bakmadığım söyleniyor. Böyle bir şey söz konusu bile olamaz. Benim iki adet telefonum var. İkisi de 24 saat açıktır. Göreve seçildikten sonra numaralarımı bile değiştirmedim. Her isteyen bana telefondan ulaşabilir. İsteyen isteği zaman görüşebilir. Kaçtığımız falan da yoktur. Böyle bir şey mevzubahis dahi olamaz.
Bu İl Başkanı istifa edip gidinceye kadar, partiden kovuluncaya kadar, partiyi terk edinceye kadar üyeliğimi askıya alabilirim. Ama istifa etmem gibi bir durum söz konusu dahi olamaz.
 
'İL BAŞKANI TEPKİ ÇEKMİŞTİR'
 
Zaten kendisi vatandaş tarafından çok büyük tepki çekmiştir. Hiç sevilmemektedir. Bütün kamuoyu ile kendisi didişmekte ve herkesi itham etmektedir. Herkesi suçlamaktadır ve partiyi de küçük düşürmektedir.
 
'İSA YALÇIN GENEL MERKEZE AMBARGO KOYMUŞ'
 
“İl Başkanı Genel merkeze ambargo koymuş” MHP Genel Merkezi ile de İl Başkanı İsa Yalçın’ın koyduğu ambargo nedeniyle görüşemediğini ileri süren Bal, “Maalesef genel merkez ile görüşemiyoruz. Genel merkeze ambargo koymuş. Her giden yazı İsa Yalçın’ın kontrolünden geçmeden Genel Merkez’e veya Genel Başkan’a ulaşmamaktadır” ifadelerini kullandı.
 
“ÖDENELYETERSİZLİĞİ NEDENİYLE İŞÇİ ÇIKARDIK”
 
Belediye personeline zulüm ettiği yönündeki iddialara da cevap veren Bal, İller Bankası’ndan gelen ödenek yetersizliği nedeniyle işçi çıkardığını söyledi. Atabey Belediye Başkanı Ali Bal sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim hem halka hem de belediye personeline zulüm ettiğim cümleleri kesinlikle yanlıştır. Atabey Belediyesinde 133 kişi çalışmaktadır. Isparta Belediyesinde de 300 kişi çalışmaktadır. Ama Atabey’in nüfusu 4 bin. Isparta’nın ne kadar nüfusu olduğu ise ortadadır. Evet işçi çıkardığımız doğru. Ama maaşını ödeyemeyeceğim işçiyi niye çalıştırayım.
 
'ISPARTA BELEDİYESİ'DE ,200 KİŞİ İŞTEN ÇIKARDI'
 
Isparta Belediyesi de yaklaşık 200 işçiyi işten çıkarmıştır. Para olmayınca işçi çıkarmak normaldir. İller Bankasından 40 bin TL geliyor. 20 bin TL’si borçlarımıza kesiliyor. 20 bin TL ile de maaş ödemeye çalışıyorum. Ama bununla nasıl ödeyeyim. Benim çıkardığım işçiler sahtekarlıkla ve hırsızlıkla kadroya giren insanlardır. İçişleri Bakanlığını dolandırıp girmişler. Sahtekarlıkla işe giren insanlar memuriyetten çıkarılıyor. Sahtekarlıkla işe giren işçi aynı şekilde çıkarılmalıdır. Başkasının hakkıyla girenlere işten çıkarmak suç mu? Bunun neresi zulüm? Bu nasıl zulüm ya?”
 
“BEN HER AY 13 bin 500 TL MAAŞI HAKEDİYORUM”
 
10 Bin lira Atabeton Şirketinden, 3 bin 500 lira Belediye Başkanlığı maaş alan Bal, kendisinin bu maaşı hak ettiğini söylüyor. Kendisinin aldığı maaşın doğru olduğunu açıklayan Atabey Belediye Başkanı Ali Bal, “Bir huzur hakkı vardır. Alırsınız belli bir para. Ama bizim ki şirket yöneticiliği. Ben şirketin genel müdürüyüm. Hür türlü sorumluluğu her türlü belası bana aittir.
 
Bu durumda benim aldığım maaş son derece doğrudur. Ama öyle olmasına rağmen biz Kur’an-ı Kerimin emrini yerine getiriyoruz. Benim aldığım para yolda kalmışların parasıdır. Parası olmayan, zora düşmüşlerin parasıdır.
 
Ben aldığım maaşların hepsini bu kişilere dağıtırım. Kanuni yollardan veremediklerimizi aldığım maaşla veriyorum. İnanmayanlara isimlerini tek tek açıklayabilirim. Belgeleriyle ispat edebilirim. Zaten sokağa inip sorduğunuz zamanda vatandaş size söyler” diye konuştu.
 
Kaynak: KANAL32 TV