3 günlük büyük buluşmayı sağlayacak ‘Batı Akdeniz Bölgesi ile Körfez Ülkeleri Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Programı’ için BAKA Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Kuveyt’te bir hafta süresince bir dizi temaslarda bulundu.

     Kuveyt, Bahreyn, BAE, Umman, Suudi Arabistan ve Katar’dan oluşan Körfez ülkelerinin sermayesini Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan Batı Akdeniz Bölgesi’ne çekmeyi hedefleyen BAKA’nın koordinasyonundaki ‘Batı Akdeniz Bölgesi ile Körfez Ülkeleri Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Programı, 5-7 Nisan tarihleri arasında Antalya ve Davraz’da gerçekleştirilecek. Görevleri arasında “Bölgenin iş ve yatırım imkânlarının, ilgili kuruluşlarla işbirliği halinde ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapmak veya yaptırmak” görevi de bulunan BAKA’nın programı, 5 Nisan’da Antalya-Belek’te sabah başlayacak, 6 Nisan’da Isparta Davraz’da olmak üzere tam gün sürecek ve Batı Akdeniz ile ülkelerin sunumları, ikili görüşmeler, sektörel masa toplantıları gibi etkinlikler yapılacak. İşbirliği programı 7 Nisan’da yabancı konuklara bölgenin tanıtılmasıyla sonbulacak.

     Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili, bir hafta süresince Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Kuveyt’e giderek bir dizi temaslarda bulundu. Bilgili, 3 Mart tarihinde Dubai Ticaret Odası’nda 150 kişinin katıldığı bir toplantıda Batı Akdeniz Bölgesi’nin tanıtımını yaparak katılımcıları Antalya, Isparta ve Burdur’da yatırım yapmaya davet etti.

     Abu Dabi Türkiye Büyükelçisi Ş. Vural Altay’la da görüşen Bilgili; 4-5 Mart’ta Abu Dabi özel sektör temsilcileriyle biraraya gelerek Batı Akdeniz Bölgesi’ndeki yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi.

KATAR TİCARET ODASI

     Katar Ticari Ataşesi Alev Düzgün ile birlikte 6 Mart’ta Doha Ticaret Odası yetkilileri ile biraraya gelen YDO Koordinatörü, Doha Türkiye Büyükelçisi H. Emre Kunt’u ziyaret etti. Büyükelçi Kunt, Katar Hükümeti tarafından Türk firmalarına tahsis edilmek üzere 4-5 ay içerisinde tamamlanacak bir iş merkezinin hizmete gireceğini, Körfez ülkelerine açılmak isteyen firmaların burada ofisler açabileceklerini belirtti.

     Katar’da özel sektör temsilcileri ile de görüşen Bilgili, 7 Mart’ta Kuveyt’te geçti. Kuveyt Ticaret Odası’nı ziyaret eden Ali Galip Bilgili, Dış Ticaret Bölümü Başkanı Areej Osamah Al-Saqqaf ile görüştü. Kuveyt’in önde gelen turizm, gıda, inşaat firmalarını da ziyaret eden Bilgili, Körfez işadamlarını yatırım ve ortaklık fırsatlarını değerlendirmek üzere Türkiye’ye davet ederek programla ilgili bilgilendirdi.

     Körfez ülkeleri Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Umman, Suudi Arabistan ile Katar’daki işadamlarına bölgedeki sektörel bazda yatırım fırsatlarını yerinde tanıtmak ve Bölge iş dünyası ile de işbirliği yapmaları amacıyla “Batı Akdeniz Bölgesi (Antalya, Isparta, Burdur) ve Körfez Ülkeleri Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı” düzenledi.