Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, Belediye soruşturması kapsamında MHP İl Başkanı İsa Yalçın'la birlikte 14 tutuklunun tahliye edilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Bu karara mutlu olduğunu açıklayan Gökmenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bu soruşturma kapsamında 15 kişinin tahliye edilmesi Baro Başkanı olarak beni mutlu etti. Yıllardır beri tutuksuz yargılamayı savunuyoruz. Adalet Bakanlığı'nın istatistiklerine göre cezaevlerinde hükümlüden çok tutuklu var. Böyle bir durumda bu tahliyelere sevinmemek imkansızdır."
 
Türkiye Barolar Birliği ve Isparta Barosu'nun tutukluluk süresinin çok fazla uzun sürmemesini istediğini belirten Gökmenoğlu, şöyle devam etti:
 
"Çok daha farklı tedbirler alınarak tutuksuz yargılama sağlanabilir. Örneğin adli kontrol yöntemi, yurt dışı çıkış yasağı, karakollarda hazırlanacak imza foyüne haftalık imza atma gibi yöntemler tercih edilmeli.
 
Suçlular mutlaka cezasın! çekecektir. Yargı süreci devam ederken tutukluna olacaksa 'gel kardeşim' demek daha uygun diye düşünüyoruz. 123 gün uzun bir zaman. Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı 3.paket yargı sürecinin hızlandırılmasını öngörüyor. Henüz tasan halinde. Kabul edildikten sonra artık gizlilik karan en son 92 gün süreyle uygulanabilecek. Belediyeye yönelik yürütülen soruşturma kapsamındaki tutukluluk süresi 127 gün.
 
Eğer bu kanun yasalaşmış ve en son sınır 90 gün olsaydı 37 gün önce yargılama başlayacaktı."