AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaretinde yeni belediyecilik döneminde okullar, öğrenciler ve öğretmenlerle ilgili bu zamana kadar hiç görülmemiş hizmetler sunacaklarının altını çizdi. Başdeğirmen, “biz ‘okullar bize ait değil’ demeyeceğiz. Bahçelerini asfaltlayacağız, her eğitim-öğretim yılı açılışından önce bahçe ve sınıf temizliğini yapacağız” dedi.

 AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, seçim çalışmaları kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İl Müdürü Ahmet Yıldırım ve Milli Eğitim personeli ile görüşen Başkan Adayı Başdeğirmen, eğitimin Belediyeler için olmazsa olmaz olduğunun altını çizdi. Isparta’da eğitime duyarsız, okullar bize ait değil’ diyen bir belediyecilik anlayışı olmasından yakınan Başdeğirmen, şöyle konuştu:

SINIFLARI TEMİZLEYECEĞİZ

“Okullarımız eğitim ve öğretim yılına açılmadan badana, boya ve temizlik ihtiyaçları giderilecek. Çocuklarımız sınıflarına geldiklerinde mis gibi kokan, tertemiz bir ortamla buluşacaklar. Sınıflarımız dezenfekte edilecek. Okul bahçelerimizi peyzaj yönünden düzenleyeceğiz. Sokak oyunları şekilleri yapacağız. Okul spor takımlarımızın malzeme ihtiyaçlarını karşılayacağız. İl dışına turnuvaya giden okullarımız için ulaşım desteği vereceğiz.

OKUL BAHÇELERİ ÇİÇEK BAHÇESİ GİBİ OLACAK

Bugün okullar benim değil, Milli Eğitim’in diyen bir yerel yönetim ile karşı karşıyayız. Okul bahçeleri ottan geçilmiyor. Okul bahçeleri toz-toprak. Çiçek yok, ağaç yok, yeşillik yok. Biz bunların hepsini yapacağız. Okul bahçelerimiz çiçek bahçesi gibi olacak. Çocuklarımıza yakışır bir yer olacak. Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi, birçok okul var. Yurtlar var. Belediye ‘bize ait değil’ diye asfalt yapmadı. Kim yaptı İl Özel İdaresi. Düşünün bir ilin belediyesi bunu asfaltlamıyor. Yapanlardan Allah razı olsun.

BELEDİYE OKUL YERİNE PARA MI İSTER?

Milli Eğitim ya da Özel İdare Belediyeden okul yeri tahsisi istiyor. Belediye eğitim amaçlı istenen arsayla ilgili tahsis şartı koyuyor. Parası ödenmek şartıyla diyor. Bu nasıl bir belediyeciliktir. Belediye, okul yerinden para mı ister? Orada bizim çocuklarımız okuyacak.

ÖZEL OKULLARIMIZA DA YARDIMCI OLACAĞIZ

Keşke imkan olsa da özel okullar için de arsa verilebilse. Onlarda yatırım yapıyor, çocuklarımız için güzel ortamlar sağlıyorlar. Birçok kişiye istihdam sağlıyorlar. Bizim dönemimizde özel okul yatırımları ile ilgili her türlü kolaylık sağlanacak. Yardımcı olacağız.

SINAVLARA HAZIRLIK KURSLARI DEVAM EDECEK

Devlet okullarında okuyan maddi imkansızlıklar nedeniyle dershaneye gidemeyen, özel ders alamayan öğrencilerimize yönelik destek eğitimleri devam edecek. Belediye bünyesinde ortaokul ve lise öğrencilerimiz için kurslarımıza devam edeceğiz. Daha fazla imkan sunacağız, daha iyi fiziki imkanlar sağlayacağız. Özel sektör ne yapıyorsa biz de yapacağız. Çocuklarımızı kampa götüreceğiz. Okumak isteyen herkese imkan sunacağız.”