Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural,  Covid-19 salgını ile başarılı bir mücadele veren ülkemizde, tablonun her geçen gün iyiye gittiğini, Ramazan Bayramı'nın ardından ikinci bir bayramı daha yaşayacağımız günlerin çok yaklaştığını söyledi.

Başkan Tural, mesajında sevgiyi, hoşgörüyü, birlik ve beraberlik gibi pek çok güzelliği içerisinde barındıran mübarek ramazan ayını uğurladıklarını belirterek, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayrama daha ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi. Ancak dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı bu yıl farklı bir ramazan ayı yaşadıklarını ve buruk bir bayram geçireceklerini söyleyen Başkan Tural, mesajında şunlara yer verdi  


“Ülkemizde salgının devlet büyüklerimizin ve ilgili kurumların başarılı yönetim anlayışıyla kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Bu süreçte bizler de ilimizde halkın sağlığını tehdit edebilecek unsurlara karşı gerekli önlemlerimizi aldık. Başarılı yönetilen bir sürecin sonlarına doğru bayram vesilesiyle insanların bir araya gelerek kötü sonuçların yaşanmasını kimse istemezdi. O nedenle sokağa çıkma kısıtlamasının isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum. Tabi sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle her ne kadar yüz yüze görüşemesek de, bir araya gelemesek de sevdiklerimizin yanında olduğumuzu; sevinç ve kederlerini, varsa sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu hissettirmeliyiz.

 Salgında başarılı bir mücadele veren ülkemizde tablo her geçen gün iyiye gitmektedir. Ramazan Bayramı'nın ardından ikinci bir bayramı daha yaşayacağımız günler çok yakındır. Bu sebeple bayramda sokağa çıkma kısıtlaması süresince, ülkemizin virüse karşı verdiği mücadeleye zarar verebilecek tutum ve davranışlardan kaçınmamız gerekir. Bugünleri sağduyu içerisinde kısa bir zamanda aşacağımıza; aydınlık ve daha güzel günlere çok yakında erişeceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta esnaf ve sanatkarımız olmak üzere Ramazan Bayramı'nın ilimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni eder; şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlikler diler; tüm halkımızın Ramazan Bayramı'nı kutlarım.”