Isparta Belediyesi, Belediye Meclisi'nin verdiği yetki doğrultusunda İller Bankası'nda 5 milyon TL'lik kredi kullanıp, 1 asfalt plenti tesisi kurup, 15 yeni araç aldı. Torba Yasa kapsamında değişen teşvik uygulamaları kapsamında KDV muafiyetinden yararlanan Belediye, 5 milyon TL'lik kredinin 1.5 milyon TL’sini tasarruf etti. Belediye, bu paçayla da 18 yeni araç alacak. Meclis, bu konuda da Başkanlık makamına yetki verdi. Belediye Meclisi'ne bilgi veren Fen İşleri Müdürü Hüseyin Altın, 5 milyon TL'lik İller Bankası kredisiyle 1 adet asfalt plenti tesisi ile 1 adet finişer, 1 adet asfalt yama robotu, 1 adet yol-çizgi ve bordur boyama aracı, 5 adet kamyon, 3 adet kamyonet, 2 adet cenaze taşıma aracı, 1 adet ambulans, 1 adet mini yükleyici ve ataşmanları ile 1 adet unimog ve ataşmanlarının alındığını bildirdi. Yeni çıkan Torba Yasa ile teşvik belgesi almadan değişiklikler yapıldığını, anlatan Altın, yeni teşvik belgesini alarak KDV muafiyetinden 1.5 milyon TL artırıldığını söyledi. Altın, artırılan bu parayla da 2 adet yüklenici, 2 adet kamyon, 3 adet mini yükleyici, 2 adet loder, 2 adet traktör, 2 adet forklift, 2 adet küçük sulama arazözü, 1 adet silindir, 1 adet greyder, 1 adet et kamyonu alınacağını açıkladı.

Bağımsız Üye Seyfettin Kalem de söz isteyerek Belediye makine parkının yenilenmesi ve güçlendirilmesine ilişkin her teklifi destekleyeceklerini bildirdi. Yapılan oylamada yeni araç alımı oy çokluğu ile kabul edildi. AKP'li ve DP'li üyeler çekimser oy kullandı.

İSTİFA EDENLER YENİDEN SEÇİLDİ

Öte yandan geçtiğimiz ay MHP'lilerin komisyon toplantılarını kendi aralarında gayri resmi yaptıklarını iddia ederek İmar Komisyonu üyeliğinden istifa eden AKP'li Salih Kurt ve Mehmet Yavuz ile Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan istifa eden AKP'li Ahmet Aydemir'in yerlerine seçim yapıldı. AKP Grubu, istifa eden üyeleri aynı görevlere teklif etti. Yapılan oylamada Kurt ve Yavuz yeniden İmar Komisyonu üyeliğine, Aydemir de Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine seçildi.