Belediye Meclisinin Nisan ayı olağan toplantıları dün başladı. Belediye Meclis salonunda saat 15.00’de Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda büyük bir şok yaşandı.

Toplantının gündem maddelerinde bulunan seçimlerde MHP’li Belediye Meclis Üyeleri Seyfettin Kalem ve Uğur Bestelci, Ak Parti, DP ve CHP ile ortak hareket etti. Onlarla ittifak yaptı. Zaten aylardır partilerine ters hareket eden bu iki meclis üyesine toplantı devam ederken ‘şok’ bir karar geldi.

İHRAÇ İSTEMİ MECLİS TOPLANTISINDAYKEN GELDİ

Toplantının beşinci maddesi olan Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerinin seçimi sırasında Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Belediye Meclis toplantısına bir yazı gönderilerek, hem Uğur Bestelci hem Seyfettin Kalem’in kesin ihraç istemiyle Disiplin Kuruluna sevk edildikleri açıklandı. Söz konusu yazıda; MHP’li Meclis Üyeleri Seyfettin Kalem ve Uğur Bestelci’nin parti tüzüğüne aykırı hareket ettikleri belirtilerek, tüzüğün 78.madde 3. Fıkrası a ve b bendlerine göre kesin ihraç istemi ile parti Disiplin Kuruluna sevk edildikleri ve parti üyeliklerinin de askıya alındığı belirtildi. Yine aynı yazıda, söz konusu üyelerin parti adına herhangi bir karar alamayacakları, oy kullanamayacakları belirtildi.

AKP’DEN MHP YÖNETİM KURULU KARARININ OKUNMASINA TEPKİ

MHP İl Başkanlığından gelen yazının Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından toplantıda üyeler hitaben okunmasına Ak Partililer büyük tepki gösterdi.

AYDEMİR; “BU DURUM PARTİNİN İÇ MESELESİDİR, MECLİSE GETİRİLEMEZ”

Bu konuda söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Ahmet Aydemir; “Söz konusu karar bir siyasi partinin yönetim kurulu kararıdır. Burada alenen okunması kesinlikle yanlıştır. Bu karar bizi bağlamaz. Partinin kendi içindeki üyelerini bağlar. Söz konusu kararın burada okunması hem Meclisimizin tüzüğüne hem geleneklere aykırı bir harekettir. Parti, iki üyesi hakkında böyle bir karar vermişse bunu İlçe Seçim Kuruluna bildirir. Belediye Meclis toplantısına göndermez” dedi.