MHP MİLLETVEKİLİ ADAYI BÜYÜKELÇİ BIÇAKLI'DAN ISPARTA GAZETECİLER CEMİYETİ YÖNETİM KURULU’NA 
AÇIK MEKTUP: "ISPARTA BASINI VE MEDYASININ ANKARA'DA GÜR SESİ - GÜL SESİ OLACAĞIM".

Sayın Aybatılı’ya destek mahiyetindeki tepkilerinizi dile getiren 10 Şubat 2015 tarihli açıklamanızı dikkatle okudum.

Isparta’dan bir medya mensubunun Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında var olması gerektiğine dair talep ve beklentilerinizi takdir ve saygıyla karşılıyorum.

Bu haklı talep ve beklentinizin 25. dönem milletvekilliği seçimlerinde gerçekleşemeyecek olmasından ben de üzüntü duydum.

Hem bu üzüntünüzü paylaşmak hem de bu vesileyle şahsıma ait bazı müstakbel amaç, hedef ve planlarımı sesli şekilde dile getirmek amacıyla bu açık mektubu kaleme aldım.

1977-1978 yıllarında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde o dönem bu fakülteye bağlı Basın ve Yayın Yüksek Okulu’nda 1 yıl okumuştum. Bu nedenle gazetecilik ve medya alanına özel ilgim hep olmuştur. Basın camiasını hep yakından takip etmişimdir.

33 yıllık diplomatlık görevim boyunca gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında çok sayıda Türk basın-medya mensubuyla birlikte çalıştım. Yazılı ve görsel medyada her kademede tanıdığım, Türkiye’nin milli çıkarları için birlikte çalıştığım dostlarım ve arkadaşlarım vardır. Aralarında yurtdışında şehit olmuş savaş muhabiri arkadaşlarım da bulunmaktadır. Bu vesileyle onları burada rahmetle anıyorum.

Bu nedenle Türk basınının ve gazetecilik mesleğinin sorunlarına, talep ve beklentilerine oldukça vakıfım.

Bu çerçevede, yerel medyanın da içinde bulunduğu durumu iyi analiz edebileceğime inanmanızı istiyorum.

Açıklamanızda da vurguladığınız gibi, “Gazeteci arkadaşlarımız büyük zorluklar içerisinde görev yapmaktadır. Yıpranma paylarından, özlük haklarına birçok konuda hak mücadelesi vermektedir. Bu nedenle sadece Isparta’nın beklentileri değil medya mensuplarının da beklentileri karşılık bulsun, sizi anlayan, sizi tanıyan, sizi bilen biri meclise gitsin diye çok çabaladınız”.

Rabbim nasip eder ve Ispartam da destekler de 7 Haziran seçimlerinde TBMM’ne gidersem, bilmenizi ve emin olmanızı isterim ki, Isparta yerel basınının ve onun güzide temsilcilerinin tamamının “gür ses”i – olacağım.

Bu çerçevede, basılı gazeteleri ve sanal gazetelerinin ve tüm mensuplarının sorunlarının çözümü yolunda içtenlikle çalışacağımın bilinmesini isterim.

Saygılarımla.
Dr. Hüseyin Avni Bıçaklı
Isparta MHP Milletvekili Adayı
Büyükelçi