ITSO Yönetim Kurulu üyelerini işyerlerinde tek tek ziyaret eden Milletvekili Bilgiç, Isparta’nın daha çok özel sektör yatırımına ihtiyacı olduğunu söyledi.

-210 proje

-248 milyonluk yatırım

-115 milyonu hibe destek

-133 milyonu özel sektör katkısı

-1595 ilave istihdam

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, seçim çalışmalarına Isparta iş dünyası temsilcileri ile devam etti. Bilgiç, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetim kurulu üyelerini tek tek işyerlerinde ziyaret etti, ekonomi sohbeti yaptı. Bilgiç’e ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Başkan Yardımcısı Mustafa Tutar ile Meclis Başkanı Osman Şahlan eşlik etti.

ÖZEL SEKTÖR YATIRIMINA İHTİYACIMIZ VAR

Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta iş dünyası temsilcilerini ziyarette Isparta’nın daha çok özel  sektör yatırımına ihtiyacı olduğunu söyledi. Kamusal anlamda her türlü yatırımın yapıldığını ve altyapı ihtiyaçlarının tamamlandığını belirten Bilgiç, özel sektöre yatırım çağrısında bulundu. Türkiye’de ve Isparta’da yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çok önemli tedbirler alındığının altını çizen Bilgiç, başta TKDK olmak üzere birçok kurumun yatırımcıyı desteklediğini ifade etti.

KIRSAL KALKINMAYA 248 MİLYONLUK YATIRIM

Milletvekili Bilgiç, Isparta’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun çok önemli yatırımlara imza attığının altını çizdi. TKDK’nın bu zamana kadar Isparta’da 210 projeyi desteklediğini belirten Bilgiç, “bu projeler için 248 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Türkiye’de Isparta TKDK destekleri açısından ikinci sırada. Süleyman Gülcü koordinatörümüzün göreve başlamasından sonra TKDK bu konuma ulaştı. 248 milyon TL’lik yatırımın 115 milyon TL’si devlet hibesi. Geri kalan 133 milyonu özel sektör katkısı. Bu yatırımlar ile 1595 ilave istihdam sağlanmış. 210 yatırımın 28’i soğuk hava deposu yatırımı. Hepsi atmosfer kontrollü, son teknolojik. Isparta’nın en çok ihtiyacı özel sektör yatırımıdır. Özel sektör yatırımlarını artırmalıyız” diye konuştu.

İŞYERLERİNDE TEK TEK ZİYARET ETTİ

Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, iş dünyası temsilcileri ziyaret programı kapsamında ITSO Yönetim Kurulu üyeleri Özgün Soğutma Sahibi Ahmet Öztürk, Batu Mermer sahibi Mustafa Küçükyaman, Hediye Un Fabrikası sahiplerinden Ahmet Kabalak, Gülpaş Ticaret Sahibi İbrahim Güler, İpek Gül Kerestecilik Sahibi İsa İpekçi, Peray Tekstil Sahibi Mustafa Peray, Özkan Mimarlık Sahibi Kadir Özkan, Uygun Nakliyat Sahibi Mustafa Uygun, Tekeli Ticaret sahibi İbrahim Tekeli’yi işyerlerine ziyaret etti.