CHP birinci parti olacak

CHP'nin Isparta'dan gösterdiği milletvekilleri adaylarının gerek parti teşkilatları, gerekse kamuoyunca kabul gördüğünü söyleyen İl Başkanı Erdoğan, Meclis'e en az iki vekil göndereceklerini savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İsparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan, 'YSK'ya verilen aday listesinden teşkilat rahatsız' yönündeki söylentilere cevap verdi. Erdoğan, partilerinin İsparta Milletvekili adaylarına ilişkin sıralamasının parti içerisinde de kabul gördüğünü söyledi.

CHP İsparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan, 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde partilerinin kentte birinci parti olacağını savundu. Erdoğan ayrıca iki milletvekili adayını Meclise milletvekili olarak göndereceklerine inandıklarını savunurken, üçüncü milletvekili çıkarmak için de çalışmalarının aralıksız sürdürüleceğini belirtti.

CHP'deki milletvekili aday adaylığı sürecini hatırlatan İl Başkanı Yusuf Erdoğan, bu aday adaylarının tamamının birbirinden değerli olduklarını aktardı.

14 aday adayının tamamının da aday gösterilebilecek kapasitede olduklarını ancak İsparta milletvekili sayısı itibariyle bunun mümkün olmadığına değinen Erdoğan, sıralamaya giremeyen aday adaylarının küskün olmadıklarını, aday adaylarının partilerine gelerek bunu belirttiklerini anlattı.

CHP tarafından kamuoyuna sunulan aday listelerinin tartışılmayacak olan bir liste olduğunu ve kamuoyunca da bu listenin kabul gördüğünü ifade eden İl Başkanı Yusuf Erdoğan, eski Vali Ali Haydar Öner'in liste başı olarak aday gösterildiğini aktardı.

İl Başkanı Yusuf Erdoğan, 'eli çantalı', 'ithal aday' yönünde çıkabilecek    -söylentilerin önüne geçmek amacıyla da "Türkiye'de nüfusun yüzde 701 kendi memleketinde yaşamıyor, çalışmıyor, hizmet etmiyor.

Artık Antalyalı, Adanalı, Mersinli yok. Biz biriz. Türk toplumu da zaten bunu biliyor" dedi. Liste belirlemede dengelerin ve bölgelerin unsur olarak devreye girdiğini dile getiren il Başkanı Yusuf Erdoğan, "CHP'nin kentteki hedefi birinci parti çıkmaktır.

Isparta'da CHP olarak iki vekilimizi Meclise gönderecektir. Biz bunu tartışmıyoruz. Meclise üçüncü adayımızı nasıl gönderebiliriz, bunun hesaplarını yapıyoruz" şeklinde konuştu.