Isparta'nın Sav beldesinde bir çiftçi, bahçesinde yetiştirdiği meyveleri ücretsiz ikram ediyor.

Sav beldesinde yaşayan İbrahim Çakmakcı (70), 2 bin metrekarelik bahçesinde kiraz, cennet elması, nar ve erik yetiştiriyor. Bir süre önce emekli olmasının ardından uzun süre ekmek parası kazandığı meyvelerini ücretsiz dağıtma kararı alan Çakmakçı, bahçesini ziyaret edenlere meyvelerini ücretsiz ikram ediyor.

Çakmakcı'nın bahçesini ziyaret eden Isparta Valisi Memduh Oğuz, Çakmakçı'nın, dünyaya örnek olacak bir davranış sergilediğini söyledi. ''İnsanlık nerededir? İnsanlık nedir?'' diye soranlara, ''İşte insanlık buradadır, insan buradadır'' cevabını verebilecekleri bir ortamda bulunduklarını aktaran Oğuz, ''İbrahim Çakmakçı kardeşimizin bahçesi yazın kiraz bahçesi, kışın diğer meyvelerin, cennet elmasının, narın bahçesi, bu bahçenin sahibi bahçesindeki meyveleri yetiştirdikten sonra onları satıp para kazanmaktan değil, onları misafirleriyle paylaşmaktan mutlu oluyor. İşte insanlık burada dediğimiz hadise bu.'' dedi.

Çakmakcı'nın çok varlıklı olmadığına dikkati çeken Oğuz, Çakmakcı'nın insanlara ikram sunarak sağladığı mutluluğu ve saadeti paylaşmak ve tüm dünyaya duyurmak istediklerini belirtti.

Vali Oğuz, şöyle devam etti:

''Bu güzelliği, bu örnek davranışı kamuoyu ile paylaşmak gerekiyor. Çünkü bunlar örnek insanlar. Yani nasıl küçük bir mayadan büyük bir ekmek meydana geliyor, bunlarda içtimai hayatımızın mayalarıdır. Buradan büyük insanlık camiası meydana gelir, bu bakımdan son derece mutluyuz, İbrahim Çakmakçı beyi tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz.

Ağaçları da görüyorsunuz, o verdikçe Cenabı Allah da ona veriyor. Bu gün nasıl bir hava olacağını bilmiyordu, bizi davet etti. Mevsim itibariyle çok soğuk bir günde olmamız ihtimali söz konusu idi, ama Cenabı Allah İbrahim Çakmakçı'nın duasını kabul etti ve onun sobasını da yaktı.''

İbrahim Çakmakçı da, yaklaşık 25 yıl boyunca geçimini meyve bahçesinden sağladığını ve emekli olduğunu anlattı. Emekli olduğu gün kendine bir söz verdiğini ve o günden itibaren meyvelerini ücretsiz ikram ettiğini belirten Çakmakçı, ''O gün bugündür bu bahçeden yetişen hiçbir meyveyi satmıyorum ve 15 yıldır bu bahçe halkın hizmetinde. Gelen, geçen, görenler ve duyanlar buraya gelerek mevsimine göre yetişen meyvelerden doyasıya yiyorlar'' dedi.

Bahçesinde organik üretim yaptığını ifade eden Çakmakçı, ''Burada sadece meyve ikramı değil, gelenlere bir de sofra açıyorum ve ikramda bulunuyorum. Benim için sadece 'Allah razı olsun demeleri' yeterlidir'' diye konuştu.