Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) yarın 9. Çağrı dönemine girecek. TKDK Koordiinatörü Ramazan Çelebi girişimcileri Avrupa Birliği tarafından sağlanacak fonları kullanmak üzere proje hazırlamaya davet etti.
 
BEDAVA PARA VERİYORUZ  ISPARTA GAYRİMENKULE YATIRIM YAPIYOR
 
Isparta’nın geleceğinin tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Çelebi, “Ispartalılar tarım ve hayvancılık sektörüne yatırım yapmak yerine gayrimenkule yatırım yapıyor. Önceliğimiz tarım ve hayvancılık olmalı. TKDK’nın bu uyguladığı programlar bir fırsattır” dedi. 
 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Ramazan Çelebi,  yarın 9. Çağrı dönemine girecek olmaları nedeniyle girişimcileri Avrupa Birliği tarafından sağlanacak fonları kullanmak üzere proje hazırlamaya davet etti. Bu çağrı dönemine kadar istenilen noktaya ve destek uygulama sürecine ulaşamadıklarını belirten Koordinatör Çelebi, “Isparta’nın geleceği tarım ve hayvancılıktadır. Bu çok önemli bir sektördür. Ama Ispartalılar yüzde 80’i bu sektöre yatırım yapmak yerine gayrimenkule yatırım yapıyor. Diğer illerde 100’ün üzerinde hayvancılık işletmeleri kuruldu. Ama Isparta’da ise bunun işletmenin sayısı sadece 5. Hayvancılık bizde öncelik değil” diye konuştu. 
 
ISPARTA BU FIRSATIN FARKINDA DEĞİL 
 
Hayvancılık, süt üretimi, meyve ve sebze gibi alanlarda her aşamayı desteklediklerini anlatan Çelebi, “TKDK’nın bu uyguladığı programlar bir fırsattır. Bir insan bir işe girmek için neyi düşünür önce? Ben bundan kar eder miyim? Ben bunun parasını nerden bulacağım? Diye düşünür. Bunları düşünmene gerek yok. Senin yapacağın yatırımın neredeyse yüzde 80’i hibeye geliyor. Başkasının 100 liraya kurduğu işi sen 20 liraya kurup piyasaya giriyorsun. Artık biraz da sen çalış üstüne sen koy. Isparta bunu görebilmiş değil henüz” görüşlerine yer verdi. 
 
1 MİLYON HİBE DESTEK ÖDEMESİ YAPILDI
 
Önümüzdeki süreçte yatırımların ve hibe desteklerinin artacağına inandıklarını belirten Çelebi, “Bir ilde 5 milyon avro hibe desteği ödenirken, Isparta’da 1 milyon avro hibe desteği ödenmiş olması sıkıntıdır. Şu ana kadar 1 milyon hibe destek ödemesi yapıldı. Kolaycılık anlayışımız bize büyük engel çıkardı. Tarım il Müdürlüğümüzün köy bazlı kırsal kalkınma da insanlardan yüzlerce proje geldi oraya. Bölge kalkınma ajansının çıktığı çağrılarda yüzlerce proje geliyor. Bizim çıktığımız çağrılarda proje çok sıralı geliyor. Sebep bizim mevzuatımızın ağır olması. Bunu kabul ediyorum ama Yozgat, Sivas, Diyarbakır, Tokat ve Isparta bunların hepsi aynı mevzuatı uyguluyor. Hepsi aynı şartlarda proje aldı” görüşlerine yer verdi.