Atatürk Stadını sezonluk kiralama talebinde bulunan Ispartaspor"a İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü"nden fikstürü bekleyin cevabı geldi.

Tadilatlarla ilgili yapılacak çalışmalar için zaman sıkıntısı yaşadıklarını belirten Kulüp Başkanı Mehmet Ali Çelik, “Maçlarımızı Burdur"da oynayabiliriz” dedi.

Burdur"da maçlarımızı oynayabiliriz diyen Başkan Çelik; “Burdurspor zaten amatör kümeye düştü. Belki bize sahip çıkarlar” diye konuştu.

Ispartaspor"da şok gelişme. Yeşil-pembeli ekibin maçlarını oynadığı Atatürk Stadyumunda incelemelerde bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Antalya Şubesi görevlileri, stadın maçları kaldırabilecek standartlara sahip olmadığını, eksikliklerin kısa süre içerisinde tamamlanmasını istedi.

2008-2009 futbol sezonu öncesi kulüp tesislerinde tadilata başlayan Ispartaspor yönetimi, stadı sezonluk kiralamak için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvurdu. Ancak Isspartaspor"un içerde oynayacağı maç sayısı belli olmasına rağmen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü"nün cevabı ilginç oldu. Kulübe gelen yazıda "fikstür kuralarını bekleyin" görüşü yer aldı.

Bu yazıya Ispartaspor kulüp Başkanı Mehmet ali Çelik"in tepkisi sert oldu. Kulüpte yapılan tadilatlar nedeniyle zaman sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Başkan Çelik, “Bu takım sahipsiz. Biz girdiğimiz hiçbir işte başarısız olmadık, bunda da başarılı oluruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden maçlarımızı oynayacağımız Atatürk Stadyumunu sezonluk kiralamayı talep etti.

Ancak Beden terbiyesi bize fikstür kuralarının çekilmesi bekleyin diyor. Fikstür kuraları ile stadının kiralanmasının ne alakası var? Oynayacağımız maç sayısı belli. 18 adet içerde maç oynayacağız. Nereye kadar savaşacağız. Bu bizim için bir sıkıntı yaratıyor.

Bize en yakın il olan ve Türkiye Futbol Federasyonu"nun standartlarına uygun stat olan Burdur"da maçlarımızı oynayabiliriz. Burdurspor zaten amatör kümeye düştü. Belki bize sahip çıkarlar.

Değişik konularda 4-5 kere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne gittik ancak hep olumsuz yanıt aldık. Demek ki Ispartaspor"u hem Ispartalılar hem de kamu yöneticileri istemiyor. Bu durumdan özet olarak bu sonuç ortaya çıkıyor.

Bu bir savsaklamadır. Taraftarlarda sahip çıkmıyor. Kent oldukça duyarsız. Bize bir tek Eğirdir Belediye Başkanımız ve fahri başkanımız Ömer Şengöl sahip çıkıyor. O da nereye kadar?

Bu iş çözümü zor bir noktaya doğru gidiyor. Takım ikinci etap kampına başladı, en iyi transferlere yapmaya çalıştık ancak kentte bir kıpırmada dahi yok. En azından esnaflarımız sokaklara bayrak takarak “Ispartaspor"a 2. Lig yolunda başarılar dileriz” diye pankart açabilirler. Çok para harcadık takıma ama karşılığı bu olmasa gerek” diye konuştu.