Isparta bugüne kadar 'trenin nereden geçeceği önemli değil. 2 kentin yararlanacağı ortak bir istasyon yapılsın yeter' dedi. Ama Burdur'da siyasiler Isparta üzerinden daha rantabıl olan geçiş güzergahına itiraz ediyor.

Bağımsız Belediye Meclisi Üyesi Yavuz Mehmet Kaya, yazılı bir basın açıklaması yaparak, Burdur’un hızlı tren projesini yitirdiğini açıkladı.  Belediye Meclisi Üyesi Yavuz Mehmet Kaya, “Isparta-Antalya Dereboğazı yolunun coğrafi ve fiziki tüm olumsuzlukları ortada iken, fay hatları açısından oldukça hareketli bir bölge olan Isparta üzerinden Antalya'ya yüksek hızlı tren projesinin önü açıldı. Nasıl mı? İlk önce,

1-En eski vagonlarla yolcu taşımacılığı yapıldı sonra yolcuların bir kısmı otobüs aktarmalı seyahat etmek zorunda bırakıldı.

2-Yolcu sayısının azaltılmasının temelleri atıldı.

3-Burdur Tren İstasyonunda yolcu taşımacılık hizmeti çeşitli bahaneler ve uygunsuz saat seferleri nedeni ile kaldırıldı. 

4-Yolcu kapasitesi düşen Tren İstasyonunda Gar Müdürlüğü kaldırıldı, Gar şefliğine düşürüldü.

5-Böylece Halkın elinden ucuz seyahat etme özgürlüğü alındı, trenle seyahatten vatandaşlar soğutuldu. Oysa ki gelişmiş ülkeler raylı sisteme önem vererek daha ucuz maliyetli yolcu taşımacılığını tercih ediyorlar.

6-Kaldıramadıkları tek şey var. O da raylı yük taşımacılığı. Burdur'dan ayda yaklaşık 200-250 sefer düzenlenirken, Isparta'da 15-20 sefer düzenleniyor.

7-İlin Valisinin sesi hiç çıkmıyor. Burdur ilinin hakkını savunup gerekli girişimlerde bulunmuyor. Varsa yaptığı çalışma ve görüşmeler tarihleri ve belgeleri ile açıklarsa Burdur Halkı bilgilenmiş olur.

İşte sahipsiz Burdur şeklinde eleştirdiğimizde doğal olarak iktidar Milletvekilleri alınıyorlar. En basit örneği şu günlerde yaşadığımız ve ileride tüm Burdur'u etkileyecek hastane yeri konusunda görüyoruz. Burdur halkı iktidar vekillerinin umurunda değildir. Önce nezaketen geçmiş olsun dileklerimizi acil şifa dileklerimizle iletelim. Nasıl mı? Burdur Milletvekili Reşat Petek anjiyo olmak için Burdur Devlet Hastanesini tercih etmedi. Allah'ın parmakları olsa da halkın yıllardır ahır gibi Burdur Devlet Hastanesi polikliniklerinde, sağlıksız, havasız ortamda neler çektiğini gözünün içine soksa. Ama biz nedenini kendisi açıklarsa neden Burdur'da tedavi olmadığını da öğrenmiş oluruz. Zaten Burdur'da da kendisi ikamet etmemektedir. Kitap dağıtmakla, özel hizmet sektörü işleri ile uğraşmaktadır. İnşallah yaşadığı sağlık probleminden sonra Burdur Halkını düşünür de hem Tıp Fakültesi ve Hastanesi ile birlikte Araştırma Hastanesi neden ilimize yapılmadığını, şehir merkezine uzak bir yere neden 2. basamak kuruluşu Devlet Hastanesi yapıldığını, 2. basamak sağlık hizmetinin ne olduğunu, 3. basamak sağlık hizmetinin ne olduğunu, aralarındaki farkın ne olduğunu, neden yıllarca Burdur'a yapılmadığını halka anlatır. Hem de hızlı tren projesinin neden bu kadar uzadığını ve güzergahının Burdur'dan geçmediğini Burdur seçmeni öğrenir. Cevap bekliyor Burdur. Milletvekilleri Burdur halkından nasıl bir destek istiyorlarsa bu iki konuda herkes destek verecektir” açıklamasında bulundu.