Eğirdir Belediyesi 3 Ağustos'ta düzenlenecek olan 6. Eğirdir Triatlon'u için çalışmalara başladı.


2007 yılında yaptığı başarılı organizasyonla organizatörlerin takdirini kazanan Eğirdir Belediyesi, yarışmaları uluslar arası boyuta taşıyarak bu yıl Avrupa Şampiyonası olarak gerçekleştirilecek. Önceki yıllar 10 ülkenin rezervasyon yaptırdığını bildiren yetkililer, geçen yıl ve bu yıl itibariyle bu rakamın 30-40 ülkeye çıkarıldığını ve yaklaşık toplamda 250 sporcuyla birlikte sadece triatlon sporu vesilesiyle ilçeye 1500 kişinin geleceğini belirttiler.


Yarışmaların start alacağı liman içinde her türlü temizlik ve düzenleme çalışmalarının yapılacağını ifade eden Zabıta Amiri Mehmet Oruç, "Gelecek sporcuların barınma ve 3 öğün yemek ihtiyaçlarının hiçbir aksaklık olmadan karşılanması için tüm tedbirleri alacağız.

Triatlonu 5 yıldır yapmanın verdiği deneyim ve bilgi birikimi ile bu sene yapılacak olan 6. Triatlon yarışları daha fazla ses getirecek ve Eğirdir' ulusal platformda daha iyi tanınacak" dedi.

BÜYÜK ADIMLARLA YÜRÜYECEĞİZ

Eğirdir Triatlonu Avrupa Şampiyonası ile ilgili açıklama yapan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'de Eğirdir'deki sportif her türlü etkinliği farklı bir bakış açısıyla değerlendirdi. Spor turizminin kalkınmayı öngören her yer için vazgeçilmez tanıtım materyali olduğunu ifade eden Şengöl, "Doğasının ve gölünün Triatlon sporunun yapılabileceği alanları karşılaması sebebiyle Eğirdir, bu şansını süreklilik arzedecek bir yapıda en iyi şekilde sürdürmekte ve bundan istifade etmeyi başarmaktadır.

 Önceki yıllara nazaran daima yenilenen ve aşama kat eden Eğirdir Triatlonu, şimdi Eğirdir-Avrupa Triatlon Şampiyonası olarak adlandırılmaktadır. Spor turizm anlamında kalkınmayı öngören her yer için vazgeçilmez tanıtım materyalidir ve Eğirdir de bu şansını bu alanlardaki çalışmalarıyla süreklilik arzedecek bir yapıya dönüştürerek değerlendirmektedir.

 Eğirdir'e gelen her sporcu ve yakını, bu insanları güzel ağırlamamız ve sahiplenmemiz sonrasında bir ömür boyu fahri turizm elçiliğimizi elinden geldiğince yapacaktır. Parayla veya zorlamalarla kimseye bunu yaptıramazsınız.

Bu şekilde bir yatırım ancak ve ancak insanlarımızın hoşgörülü ve sıcak kanlı davranışları ve gelecek insanlarla insani değerler ölçütünde ilgilenilmesiyle mümkündür. Bu durum ise uzun soluklu ve insan ömrüne bağlı bir yatırımdır.

Bizlere elbet faydası olacaktır ama küresel ısınmalarla yaşadığımız coğrafyanın ehemmiyetinin arttığı şu günlerle birlikte bu çalışmalarımız asıl meyvelerini önümüzdeki yıllarda verecektir.

Tüm bunlar için de en elzem mevzuu bu insanların öncelikle ilçemize gelmesini beklemek gerekmekte veya bu insanları Eğirdir'e bir vesile ile getirmeyi başarmak gerek. Bizler de bu düsturla Eğirdir'e insan kazandırılması noktasında bu ve benzeri her türlü etkinliğin altına imza atmayı sürdürüyoruz.

İlçenin refahı gelir düzeyinin artması ile doğru orantılı diye düşünüp, Eğirdir'in coğrafi konumunun gerektirdiği yapılanmayı sürdürerek, artık, büyük adımlarla yürümemiz gerekmekte" dedi.

Oluşum Gazetesi