Sabah namazları imsak vaktinin girmesiyle kılınabiliyor. Cemaat ezan okunmadan namaz kılmak istemiyor. Isparta'da sabah namazı güneşin doğuş saatine yakın kılındığından dolayı özellikle memur ve işçiler işe gitme saatine denk gelen namaz için çözüm arıyor.

ISPARTA MÜFTÜLÜĞÜNE DİLEKÇE YAZILDI OLUMSUZ CEVAP ALINDI

Konuyla ilgili vatandaşlar İl Müftülüğüne dilekçe yazdı. Yazılan dilekçede ''Sabah namazı kılındıktan sonra mesai başlama saatine uzunca bir süre kaldığından dolayı talebinizle ilgili olarak işlem yapma cihetine gidilememiştir.'' denilerek vatandaşların sorunu reddedildi.

BURSA MÜFTÜLÜĞÜ HER YIL İMSAK VAKTİNDE EZAN OKUTUYOR

Isparta'da yaşanan namaz vakti sorununa Bursa Müftülüğü çözüm buldu. Haber32 muhabirimizin Bursa Müftülüğü ile iletişime geçmesi üzerine son yıllarda Bursa'da imsak vaktinde ezan okutturulduğu ve imsaktan yarım saat sonra namazın kılındığını bildirildi. Böylelikle işçi ve  memurların cemaatle namazdan mahrum olmadığı aktarıldı.

Cami cemaatinin hergeçen gün azaldığı şu günlerde cemaatle namaz kılmak isteyen vatandaşların sorununa Isparta Müftülüğünün acil çözüm bulması bekleniyor.