Mülk Vakıfların. Belediye ihaleye çıkarıp kiralamak istiyor. Vakıflar buna izin vermeyince tuvaletin suyu kesildi. Müftü devreye girdi, anahtar imama teslim edildi.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Isparta Belediyesi Kavaklı Cami tuvaleti nedeniyle karşı karşıya geldi. Tuvalet iki kurum arasındaki anlaşmazlık nedeniyle bir müddet kapatılmak zorunda bırakıldı. Bundan ise en çok vatandaş etkilendi. Çünkü camiye abdest almak ve ihtiyaçlarını gidermek için gelen bay ve bayanlar büyük bir sürprizle karşılaştı.

İHALE YÜZÜNDEN SORUN ÇIKTI
 
Konuyla alakaları olmadığı halde bir andan kendilerini olayın içinde bulduklarını belirten II Müftüsü Mehmet Emin Avcı, krizi anlattı. Avcı, tuvaletin anahtarlarının Antalya'ya götürülecekken son anda engellediğini ve büyük bir problemi başlamadan bitirdiğini belirterek şunları söyledi:
 
"Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri geçtiğimiz günlerde Isparta’ya geldiler. Kavaklı Camii tuvaletinin anahtarlarını Antalya'ya götüreceklerdi. Hemen devreye girdim anahtarları aldım cami imamını çağırdım ve tuvaletlerin açılmasını istedim. Ancak Belediyenin tuvaletin suyunu kestiğini öğrendik. Burada mülk vakfın ama belediye vakfın mülkünü başka bir kişiye ihaleyle verecek. Vakıf yetkilileri de diyor ki 'Mülk bizim. Belediye bizim mülkümüzü nasıl ihaleye verir?' Yetkililer tuvaletin ' kapısını kilitliyorlar başkasına ihaleye verilmesin diye. Belediye de bunu görüyor 'Madem Öyle ben de suyu kesiyorum' diyor. Hemen olayı duyar duymaz müdahil olduk. Bunlar bizi üzüyor."
 
Öte yandan Belediyenin Vakıflar Genel Müdürlüğünden ihaleye çıkılması konusunda izin alacağı ve bu süre zarfında ihale gerçekleştirilinceye kadar tuvaletlerin ücretsiz kullanılacağı öğrenildi. Tuvaletin bakımını ise Belediye yapacak.