Ne kadar ucuz, ne kadar basit ölüyoruz. Her gün gelen haberlerle ciğerimiz yanıyor. Onlarca insanımız bir hiç uğruna hayatını kaybediyor. İnsanlarımızın vefatına mı üzülelim yoksa pisi pisine, bir ihmal uğruna göçüp gittiklerine mi yanalım?

** 8 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU(!)

            Tarih: 25 Ekim 2014 Cumartesi. SDÜ Yalvaç Meslek Yüksek Okulu öğrencileri gezi için Eskişehir’e seyir halinde iken, içinde bulundukları otobüs uçuruma yuvarlanıyor ve 8 öğrenci hayatını kaybediyor.

            Liseyi yeni bitirmiş, imtihana girmiş ve elde ettiği puanla SDÜ Yalvaç MYO’yu tercih etmiş. Üniversiteyi kazandığını duyunca nasıl da sevinmiştir o 8 fidan. Anne babaları bir ümit, bir umutla oğullarını-kızlarını okuyup, vatana-millete hizmet etsinler diye Yalvaç’a gönderdiler. Sonuç mu? Türkiye’nin 8 farklı yerinden Yalvaç’a gelen öğrenciler bir otobüs kazasında BİR HİÇ uğruna hayatlarının baharında soldular.

            “Bir hiç uğruna” diye yazıyorum çünkü, kendisi de Yalvaçlı olan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz o 8 fidanımıza mezar olan Yalvaç--Sağır--Körküler--Afyon yolu ile ilgili, kazadan tam 4 yıl önce TBMM kürsüsünden AKP iktidarını uyardığı ortaya çıktı. MHP’li Korkmaz 4 yıl önce o yolla ilgili bakın neler demiş; ““Afyon-Emirdağ ve Bolvadin üzerinden Karamık belediyesi, Sağır Köyü, Körküler belediyesi üzerinden Yalvaç'a ulaşan yol. Sağır Köyü ve Körküler yolları her ne kadar köy yolu kapsamında ise de bu husus vatandaşı ilgilendirmemektedir. Vatandaş gittiği yolu bilir. Bu konudaki koordinasyon da takdirleriniz üzerine Hükûmetin sorumluluğundadır. Bu yollar Isparta'nın en büyük ilçesi olan Yalvaç'ın aynı zamanda dışarıya açılmasını sağlayan yollarıdır ancak bu yollarda yıllardır devam edegelen tamiratlar var, hâlâ daha kapalı geçişler var. Şu kadar kilometre duble yol yaptık, bu kadar kara yollarında çağ atladık diyen AKP Hükûmeti maalesef asfalt olup olmadığı bir türlü anlaşılmayan ve seyir hâlindeyken altınızda mıcırın âdeta dans ettiği ve kazalara davetiye çıkardığı Sağır Köyü yolunda sınıfta kalmıştır.”

            MHP’li Nevzat Korkmaz bunları, kürsülerin en yücesi TBMM kürsüsünden söyledikten sonra ne olmuş biliyor musunuz?

            HİÇ BİR ŞEY!

            Sırf “muhalefet milletvekili dile getirdi” diye, sırf “bu yolu yaparsak Nevzat Korkmaz siyasi prim kazanır” düşüncesi ile AKP’liler kılını bile kıpırdatmadılar.

            Peki, o kör olası siyasi düşüncenin sonunda ne mi oldu? 8 genç hayatını kaybetti.

** FACİA ÜSTÜNE FACİA(!)

            Bitti mi? Bitmedi! Tarih; 31.10.2014 Cuma. Yine bir trafik kazası ve 18 vatandaşımız hayatını kaybediyor. Yer mi? Yine Yalvaç(!)

            Akşehir’den Gelendost’a işçi taşıyan minibüs freninin patlamasıyla birlikte kaza yapıyor. Minibüsün freni patlıyor çünkü 23 kişinin binmesi gereken minibüse 45 kişi bindiriliyor. İnsanlar üç kuruş para için bile bile, isteyerek ve kasten ölüme yolculuk yaptırılıyor. 

Çünkü hiçbir şekilde denetim yok.

Çünkü Soma’da 301 can gittiğinde de kimse cezalandırılmadı.

Çünkü, AKP adayı(!) olan şahsın sahibi olduğu Ermenek’teki maden ocağında 18 canın hesabını da kimse sormadı.

İktidarın sorumsuzluğu, insanların sorumsuzluğu haline dönüştü. Çünkü bu ihmalkarlar biliyorlar ki; ölen öldüğüyle kalacak.

Soma’da maden göçtü 301, Mecidiyeköy’de asansör 32’nci kattan yere çakıldı 10, Ermenek'te madeni su bastı 18, Yalvaç'ta otobüs uçuruma uçtu 8 ve yine Yalvaç'ta 18 can gitti. Teröristler çarşıda pazarda askerlerin kafasına sıkıyor. Bunların hepsinin de tek nedeni; denetimsizlik. Denetimi yapacak olan kim; AKP Hükümeti. 

Ama olsun; adam Fatiha okudu dimi!

Enver Taha AYDIN