Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ÖSS'ye girip Süleyman Demirel Üniversitesi'ni (SDÜ) kazanan iki hükümlüye, Üniversite Senatosu eğitim-öğretim haklarının saklı tutularak, bu haktan cezalarının infazından sonra ya da iyi durumu nedeniyle şartlı salıverilmelerinden sonra yararlandırılması yönünde karar aldı.

     SDÜ Senatosu'nun 10 Eylül 2009 tarihinde aldığı kararda, Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olarak bulunan ve Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü'ne kayıt hakkı kazanan B.İ ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programına kayıt hakkı kazanan E.A'nın, eğitim-öğretim hakları saklı tutularak, bu haktan cezalarının infazından sonra ya da iyi durumu nedeniyle şartlı salıverilmelerinden sonra yararlandırılmalarının daha yasal ve hukuksal olacağına hükmedildi.
 

    Isparta Baro Başkanı Gamze Budak Haber32 muhabirine yaptığı açıklamada, SDÜ Senatosu kararının, son derece sevindirici olduğunu söyledi.

     Hükümlülerin hangi şartlarda eğitim haklarından yararlanabilmeleri konusunda yasalarca belirlenen kriterlerin bulunduğunu ifade eden Budak, üniversitelerde de bir programa devam etme zorunluluğu olduğunu, hükümlülerin cezaevinde olmaları nedeniyle derslere devam etme şanslarının olmayacağını bildirdi.

Budak, ''Kararda eğitim haklarının engellenmesi söz konusu değil. Ancak hükümlüler eğitim haklarının engellendiğini düşünüyorlarsa, bu durumda konuyu yargıya taşıyabilirler. Haklarını arayabilirler'' dedi.