CLK AKDENİZ  ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ A.Ş.

CLK AKDENİZ ENERJİ’yi devraldığımız tarihten bu güne dokuz ayı geride bıraktık.

Devraldığımız tarihten bu güne kadar yapmakta olduğumuz çalışmaları ve gelinen noktayı siz değerli basın mensupları ile paylaşmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Basın toplantımıza katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ederek sözlerime başlarken hepinize hoş geldiniz diyorum.

Değerli basın mensupları; Sizlere kısaca CLK AKDENİZ ENERJİ’nin yapılanmasından bahsetmek isterim. Bölgemizde CLK AKDENİZ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ AŞ. ve AKDENİZ ELEKTRİK DAĞITIM AŞ. olmak üzere iki şirket olarak faaliyet göstermektedir. Bu şirketlerin faaliyet alanlarını detaylı olarak sizlere sunacağız.

CLK AKDENİZ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ AŞ. olarak Devir sonrası yaptığımız çalışmalarımız;

Devir tarihinden sonra personel açığımızı hızlı bir şekilde nitelikli personel istihdamı ile giderdik.

Personelimize hizmet içi eğitimler ile birlikte özellikle halka ilişkiler eğitimi vererek daha donanımlı hale getirmiş bulunmaktayız.
Devir öncesinde Antalya merkezde müşterilere sadece Genel Müdürlük binasında hizmet verilmekte iken bu gün itibarı ile;
- Genel Müdürlük hizmet binası ile birlikte,
- Konyaaltı, 
- Murat paşa 
- Aksu ilçelerinde Müşteri hizmetleri merkezleri açılmış olup, hizmet verilmeye başlanmıştır.
Çok yakın bir zamanda faaliyete geçirilecek olan;

- Kepez 
- Döşemealtı'ilçelerinin yanı sıra, Bölgede Isparta - Burdur illerinde hizmet verilmektedir. Amacımız hizmeti müşterilerimizin bulunduğu en yakın noktaya taşımaktır.

Devir sonrası üç il merkezi ve ilçelerinde hizmet vermek üzere 23 adet banka ve PTT ile tahsilat sözleşmesi imzalanmış olup, sözleşmeli bankaların ve  PTT nin tüm şubelerinden tahsilat  işlemleri yapılmaktadır.

Çok yakın bir zamanda tahsilat hizmet sözleşmesi imzaladığımız çözüm ortağımız bir firma aracılığı ile şirket sorumluluk bölgemizin en az 250 noktasında tahsilat işlemlerini yapacak tahsilat noktaları faaliyete geçirilecektir. 

Devir sonrası başlatılan önemli hizmetlerden bir diğeri ise yıllık elektrik tüketimi 4500 kWh ve üzeri elektrik tüketen müşterilerimize sunduğumuz indirimli elektrik satışı faaliyetidir. Sunduğumuz bu hizmetten bölgemizde bu limitin üzerinde enerji tüketen müşterilerimize indirimli elektrik satışı yapılmaktadır.

Yeni dönemde başlatılan diğer bir hizmet ise;  Borcunu ödemeyen müşterilere SMS yolu ile bilgilendirme yapılarak elektrik borçlarının ödenmesi yönünde bilgilendirme hizmetidir.

Değerli basın mensupları, devir sonrası başlatılan çalışmalarımızdan bir diğeri ise müşterilerimizin perakende satış sözleşmelerinin güncellenmesi çalışmasıdır.

Burada amacımız, müşterilerimizin, eski sözleşmelerini güncel olan sözleşmeler ile yenilemek, sözleşmesi olmayan müşterilerimiz ile sözleşme yapmak, iletişim ve adres bilgilerini güncelleyerek müşterilerimizi programlı elektrik kesintilerinden, fatura son ödeme tarihlerinden ve müşterimizin faydasına düzenlenecek kampanyalardan haberdar etmektir.
Ayrıca önemli bir hususta başkası adına kayıtlı aboneliği kullanan kullanıcıların tespit edilerek usulsüz elektrik kullanımının önüne geçerek çok sık karşılaştığımız müşteri mağduriyetlerinin giderilmesini sağlamaktır.
Değerli basın mensupları;Gelecekte yapmayı hedeflediğimiz müşteri odaklı hizmetlerimiz ise;
- WEB sitesi üzerinden müşteri taleplerini alarak sonuçlandırmak,
- Çağrı merkezimizi güçlendirerek günün tüm saatlerinde müşterilerimizin şirketimize erişimini sağlamak,
- Doküman yönetim sistemini (DYS)  kurarak müşterilerimizin taleplerini elektronik ortamda alarak sonuçlandırmak,
- Müşteri yönetim sistemini yenileyerek müşterilerimizin fatura ödeme tarihlerini kendi talepleri doğrultusunda belirlenmesini sağlamak,
- Müşteri faturalarının elektronik ortamda kendilerine ulaşmasını sağlamak,- Müşterilerimizin şirketimiz ile ilgili işlemlerini şirketimize uğramadan bulundukları yerden tüm işlemlerini online olarak gerçekleştirilmesini sağlamak,- Elektrik üretim pazarından en uygun fiyata enerji tedariki yaparak müşterilerimize daha ucuz elektrik enerjisi sunmak yani kısacası müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir anlayışla siz saygıdeğer müşterilerimize hizmet vermek olacaktır.
SAYGILARIMIZLA

CLK AKDENİZ ELEKTRİK PERAKENDE SATIŞ AŞ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ