Marmara Üniversitesi İlahiyet Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Fatih Çollak, Allah'ın kullarına gönderdiği Kur'an-ı Kerim'in Müslüman'ın yol haritası olduğunu söyledi. Isparta'nın Senirkent ilçesinde Merkez Pazar Camii'nde düzenlenen seminerde konuşan Çollak, bir Müslüman'ın Kur'an ile irtibatını kesmemesi gerektiğini söyledi.

Çollak, "Kur'an okunan demektir. Allah'ın kullarına bir mektubudur. Sevgiliden sevgiliye yazılan mektup gibidir. Sevgiliden gelen mektubu okumamak olur mu? Ya kendimiz okuyacağız ya da başkasına aktaracağız. Ta ki ne deniyor onu öğreneceğiz." diye konuştu. Kur'an'ın genelde insana, özelde de Müslüman'a Allah'ın gönderdiği mektup olduğunu kaydeden Çollak, şöyle devam etti: "Peygamberimiz (SAV) 'Hud suresi beni ihtiyarlattı buyurmuştur.

Surede bulunan 'Emir olunduğun gibi dosdoğru ol.' ayetini kastederek sahabilerine anlatmıştır. Ayrıca Allah Resulüne 'Habibim sen aralarında oldukça onlara azap etmem.' buyuruyor. Resulullah şimdi aramızda yok. Ama sünnetleriyle aramızda. Sünnete ve Kur'an'ın ipine sımsıkı sarılırsak tefrikaya ve gazaba da düşmeyiz." Seminere Isparta Valisi Memduh Oğuz, İl Müftüsü M.Ali Avcı, Kaymakam Osman Sayılır, İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, İlçe Müftüsü Kemal Bal ve çok sayıda Senirkentli katıldı.