AK Parti Milletvekili Aday Adayı İsmail Özdemir, Isparta'nın sınırları içerisinde kalan doğal güzelliklerin turzmi kazandırılması gerektiğini söyledi.

Isparta’yı Ankara’da güçlü bir şekilde temsil etmeye hazırlanan AK Parti Milletvekili Aday Adayı İsmail Özdemir “dağlar yürümekle aşınmaz” düsturuyla Isparta’mızın doğal ve kültürel zenginliklerinin ülke ve dünya turizmine açılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Özdemir, şu açıklamayı yaptı:

"Isparta’mız sınırları içerisinde bulunan; Gölcük, Yazılı Kanyon, Kovada ve Kızıldağ Milli Parkları ileKasnak Meşesi Tabiat Koruma Alanı, Tabiat Anıtları, Mesire Yerleri ve diğer doğal güzelliklerimiz bakir şekilde ülke ve dünya turizmine açılmayı beklemektedir.

Şehir hayatından bunalıp alternatif turizme yönelen modern çağ insanına, milli parklarımız sayesinde doğayla baş başa kalıp temiz hava soluma imkanı sağlanacaktır. Muhteşem doğamızı görüp dağlarımızın tertemiz ve serin havasını soluyan her bir ziyaretçi yeni ziyaretçilere vesile olacak ve bu sayede hem ilimizin tanıtımın yapılacak hem de ticarete dayalı hizmet sektörü gelişerek yeni istihdam ve gelir artışı sağlanacaktır.

Bu sektörün gelişiminde yılda yaklaşık 25 milyon turist ağırlayan Antalya iline yakınlığımız da önemli bir avantaj oluşturacaktır. Antalya’ya gelen ziyaretçilerin onda birini bile bu kapsamda ilimize çekmemiz durumunda ortaya çıkacak ekonomik boyut ilimiz için çok önemli olacaktır. Doğal güzelliklerimizin turizm sayesinde yöre halkına gelir getirmesi sonucunda koruma bilinci ve ekonomik kalkınma birbirini tamamlayan faktörle olacaktır."