Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Valiliği'nin işbirliğiyle düzenlenen "Uluslararası Davraz Kongresi" sona erdi.

İlk kez düzenlenmesine rağmen yoğun katılımın sağlandığı Davraz Kongresi uluslararası çapta yapılan birçok önemli kongreyi de geride bıraktı. Davos ve Rio'daki forumlarına alternatif olarak gösterilen Davraz Kongresi katılımcılara verilen gala yemeğiyle son buldu. Yemeğe çok sayıda akademisyenin yanı sıra Isparta Valisi Ali Haydar Öner, İran'ın Hamedan Kenti Valisi Dr. Behroz Moradi, SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Koyuncu ve yurtdışından gelen uzmanlar katıldı.

Kongrenin kapanış bildirisini kongrenin mimarlarından SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan İbicioğlu okudu. İbicioğlu, "Biz bu yola çıkarken Anadolu'nun zenginliğini uluslararası platformlara taşımak için yola çıkmıştık ve bunu da başardık" dedi. Prof. Dr. İbicioğlu kongrenin Türkiye'nin yumuşak gücü olarak uluslararası arenalara taşınacağını da ifade etti.

Isparta Valisi Öner de, "Görüyoruz ki kongreye Türk gibi başladık İngiliz gibi bitirdik. Çünkü Türk gibi başlayanların sadece başlangıç aşamasında değil sonuç aşamasında da başarılı olacağını gösterdik" diye konuştu.

Gecenin sonunda kongreye emeği geçenlere teşekkür plaketleri verildi.