Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf  Tekin, Davraz Kayak Merkezi’ne yatırım konusunda, bu tip merkezlere yatırım konusuna olumsuz baktıklarını belirterek; “Milyonlarca lira harcadığımız bazı merkezlerde tesisler dökülüyor” dedi. 
 
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf  Tekin, Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrenci Konseyince düzenlenen “Türkiye’de Başkanlık Sistemi” konulu konferansa katılmak üzere önceki gün Isparta’ya geldi. Bakan Yardımcısı Tekin, buradaki programın ardından Saat 17.45’te Valiliği, saat 18.15’te ise Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. 
 
BAKAN YARDIMCISINDAN ŞOK EDEN SÖZLER
 
Isparta’ya gelişinde ilk olarak Valiliği ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf  Tekin, burada Vali Memduh Oğuz ile bir süre görüştü. Tekin Valilikte yaptığı konuşmada gerek Isparta’nın ilim şehri olması gerekse Davraz Kayak Merkezine yapılması istenen tesisler konusunda yaptığı konuşmalar ziyarete katılanları adeta şok etti. 
 
VALİ OĞUZ; “İLİM ŞEHRİNDE KARARLIYIZ” 
 
Vali Memduh Oğuz, ziyarette yaptığı konuşmada; “Isparta gülü ile ünlü bir şehrimizdir. Dünya gül üretiminin % 65’ini Isparta’mız karşılamaktadır. Bir de ilimiz Isparta tarihinde 8 Şehrül İslam çıkaran bir şehirdir. Dolayısıyla, Isparta ilim bakımından önemli bir konuma sahiptir. Bizde bu doğrultuda Isparta’yı ilim şehri yapma noktasında kararlıyız. Bu konuda önemli çalışmalarımız var. Konunun ülke düzeyinde de benimsenerek şehrimizin ilim şehri olarak kabul edilmesi noktasında desteklerinizi bekiyoruz” dedi. 
 
TEKİN; “BÖYLE BİR TANIMLAMAYI İLK DEFA DUYUYORUM” 
 
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf  Tekin, ilim şehri tanımlamasını ilk defa Isparta’da duyduğunu ve Isparta’nın da ilim şehri olmak için çaba göstermesi konusu ile ilk defa karşılaştığını belirterek; “Böyle bir tanımlamayı ilk defa burada duyuyorum. Vali bey anlattıklarını güzel bunlar hep soyut kelimeler. Fakat ortada somut bir duruy yok. Evet, Isparta 8 Büyük Devlet Adamı çıkarmış olabilir. Bu ilim şehri olmanız için önemli bir unsur olabilir. Bu tanımlamayı güçlendirecek başka somut veriler de bulmanız gereklidir. Isparta denince benim aklıma ilk olarak gül ardındanda siyasetteki devlet adamları geliyor. Örneğin; Isparta eski Milletvekilimiz sayın Sadettin Bilgiç ve Süleyman Demirel gibi isimler. Ama ilim şehri olayını ilk defa duydum. Bu konu çeşitlendirilebilir. Bu fikri iyi benimseyim Türkiye çapında da yaymalısınız” dedi. Vali Memduh Oğuz, bunun üzerine Isparta’nın İlim Şehri çalışmasının projeye dönüştürüldüğünü söyledi. 
 
“BÖYLE YERLERE YATIRIM YAPIYORUZ AMA ÖLÜ YATIRIM OLUYOR”
 
Ziyarette, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Gevrek tarafından Isparta’ya yapılacak spor tesisleri konusunda Bakan Yardımcısına bilgi verildi. Müdür Gevrek, bu doğrultuda Davraz Kayak Merkezine Kayak Kamp ve Eğitim Merkezi ve spor sahaları istediklerini söyledi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Davraz Kayak Merkezi’ne yatırım konusunda açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Erzurum Palandöken Kayak Merkezi ile Isparta Davraz Kayak Merkezini aynı tutan Bakan Yardımcısı Tekin; “Evet, biz gittiğimiz illerde oradaki kayak merkezlerine yatırımlar yapıyoruz. Ancak, buralar maalesef gerektiği gibi kullanılmadığı için yaptığımız yatırımlar ölü yatırım haline dönüşüyor. Adeta çürüyüp gidiyorlar. 
 
“ERZURUM’A 850 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIK AMA...”
 
Örneğin geçtiğimiz yıl Erzurum ilindeki Palandöken Kayak Merkezine 850 milyon son derece yüksek bir rakam ihtiva eden yatırımlar yaptık. Ancak, bu yatırımlar gerektiği gibi kullanılamadığı ve merkezdeki ilginin az olması nedeniyle istenilen düzeyde değerlendirilemiyor ve yazık oluyor. Bizde, milyonlarca lira harcadığımız için bu konudan vicdani rahatsızlık duyuyoruz. Onun için, bundan böyle yatırım yapacağımız yer konusunda öncek aktif  yatıtırımların aktif kullanılıp kullanılmama durumunun tespit edeceğiz. Yatırım programlarını göreceğiz ondan sonra ödenek programına dahil edebileceğiz” dedi. Gazetecilerin; “Burası Erzurum Palandöken gibi değil. Isparta Davraz Kayak Merkezi ilgi gören bir merkez. Aktif çalışıyor. Çevre illerden de yüzlerce insan geliyor” sözü üzerine Bakan Yardımcısı Tekin; “O sizin değerlendirmeniz. Gerçekte öyle olup olmadığını biz bilmiyoruz” cevabını verdi.