Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in SDÜ'nün mezuniyet törenine katılmaması ile ilgili olarak yazılan bir yazı ile ilgili açıklama yaptı. Dede, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:"21 Haziran 2011 tarihli Sayın Bayram Aygün imzası ile yayınlanan, Demirel kendi üniversitesine kütsümü?

Başlıklı köşe yazısında :
1) 9.Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirelin mezuniyet törenine gelmeyişinin siyasi mesajının Sayın rektöre değil siyasi kanatlaradır... Demiş.

2).Sayın rektörün ister istemez bunun sebebinin kendisinin olabileceği yorumunu yaparak alınmış olabilirmiş.

3) Sayın Aygün Sayın Demirel'i çocukluğundan tanıdığını bütün demeçlerini okuduğunu yakından takip ettiğini ve Sayın Demirel'in dünya siyasi lideri olduğunu Devasa büyüklüğünün, devlet adamlığının yanı sıra minik alınganlıklarının olduğunu.

4) Son SDÜ rektörü seçilinceye kadar her dönem adını taşıyan üniversitenin rektörleri atamasında onayı ve görüşünün alındığını bu kez Sayın Haberal meselesinden dolayı kendisi ile temasa geçilmediğini.

5) Sayın Demirelin merhum Özal ile olan siyasi sürtüşmelerini ve Sayın Demirelin Merhum özal ölümünden on yıl sonra mezarını ziyaret ettiğini.Oradaki bir demecini.yazmış sonuç olarakta:
Küçük yanlışlardan dönmesini bilen hemşerimiz Sayın Demirel,bu yılki mezuniyet törenlerine sebebsiz katılmayışının hatasını anlayıp,yeni rektörü ziyaret edeceğini bununda tarihinin yakın olduğuna inandığını belirtmiş. Biz Demokrat Partililer olarak böyle bir köşe yazısını kınıyoruz. Çünkü Sayın Aygün gerçeklerden habersiz bir şekilde böylebir yazıyı kaleme almıştır,

Sayın Aygün mademki Sayın Cumhurbaşkanımızı çocukluğundan beri tanıyor ve takip ediyor, devasa büyük devlet adamı ve dünya çapında siyasi lider olduğunu biliyor Sayın Demirel'in şu veya bu nedenden dolayı fikrinin alınmadan atama yapılamayacağını bilmesi lazımdı!
 

Sayın cumhurbaşkanımızın kişilere kırılarak kendi adını taşıyan büyük bir üniversite ve öğrencilerini yalnız bırakmayacağını da bilmesi gerekirdi.
 

Her şeyden önemlisi son paragrafta yazdıklarını yani Cumhurbaşkanımız Demirel in sebebsiz katılmadığını, hatasını anlayıp rektörü ziyaret edeceği gibi laflar etmesi kendisinin kurduğu bu cümlenin seviyesizce olduğunu düşünüyoruz ve Cumhurbaşkanımıza ve Demokrat misyona hakaret sayıyoruz. Sayın Aygün'ü de Sayın Cumhurbaşkanımızı siyasi polemiklere alet etmemesini kendisi üzerinden birilerine mesaj göndermemesini, haddini bilmesini istiyoruz.

9,Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel mezuniyet törenine ayağındaki rahatsızlığından dolayı katılamamıştır, merak edenlere duyurulur."