AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Dereboğazı Yolu konusunda tartışma ve eleştirilerin artık gereksiz olduğunu söyledi

Isparta Milletvekili Recep Özel, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in konuk olduğu Basın Kulübü programına canlı telefon bağlantısı yaparak teşvik, Dereboğazı ve diğer konularda açıklamalarda bulundu. Milletvekili Bilgiç, şöyle konuştu:

"İnanıyoruz ki hizmet üretme noktasında siyasetin STK’lardan aldığı büyük bir destek vardır. Arkadaşlarımızın verdiği bu destekle Ankara’da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. ITSO’da diğer dernek ve STK’larla birlikte Isparta’nın gelişimi için lokomotif görevi üstleniyor. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Teşvik meselesinde hepimizin kamuoyunu aydınlatma noktasında eksiklerimiz var. Yeni teşvik sistemi içerisine Isparta girmiş ve ciddi faydalar görmüştür. BAKA, TKDK gibi ajanslarımız var. Diğer kurum ve STK’laımız var. Valimiz koordinatörlüğünde bizim de Ankara’da takip etme şeklinde gerekenleri yapıp Isparta’nın hak ettiği noktaya ulaşacağına inanıyorum.

Dereboğazı’nı tartışmaya artık gerek yok. Kongrede Sayın bakanımız son noktayı koymuştur. Bunu daha fazla tartışmanın manası olduğunu düşünmüyorum. Burada STK’ların katkılarını unutmuyorum. Bu konu bitti. Yeni konular açalım. Isparta’nın yeni konulara ihtiyacı var."