Isparta’nın en güçlü köylerinden Deregümü Köyü, Sulama Kooperatifinin girişimleriyle büyük marketine de kavuştu. Halk artık uygun fiyatlarla, istediği her ürünü ayağına gelen hizmetle bulabilecek.
 
 
Tarımsal alanda yaptığı atılımlarla isminden sıkça söz ettiren Deregümü Köyü, S.S. Deregümü Sulama Kooperatifi yöneticilerinin girişimleriyle marketine de kavuştu. A’dan Z’ye her türlü ürünü uygun fiyatla bulabilecekleri marketin açılışında tüm köy halkı hazır bulundu. Açılış Konuşmasını yapan Deregümü Köyü Muhtarı Mustafa Büber, ismi sınırları aşan bir köye yakışır bir hizmetin açılışını yapmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Büber yaptığı konuşmada, “Deregümü Köyü artık ünü ve namı Isparta sınırlarını da aşarak Türkiye’ye ve hatta Dünyaya duyurmayı başarmış bir yerdir. Tarımsal alandaki yaptığımız çalışmalar ve atılımlarla uluslar arası arenada yer almayı başaran ve bu alanda dikkat çekmeyi başaran  bir köyüz” dedi. 
 
Kimsenin Deregümü Köyü Halkını göz ardı edemeyeceğinin de altını çizen Mustafa Büber, “artık birbirimizi çekiştirmek yerine, yapılanları görerek daha fazlasını köyümüze kazandırmalıyız. Bugün açılışını yapacağımız bu yatırım, bugün ismini vermek istemediğim iki arkadaşımızın girişimleri ve maddi destekleriyle sizlerle buluşmuştur. Başta kooperatif yöneticileri ve köy ihtiyar heyeti olmak üzere köylümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
 
Kurumsal Yapı oluşturduk
 
Yapılan dualar ardından köyün önde gelenleri tarafından kurdelesi kesilen Alışveriş Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Konuyla ilgili bilgi veren S.S. Deregümü Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa Haymanalı, böyle bir hizmeti Deregümü halkına kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduklarını dile getirdi. Nüfus olarak Isparta’nın birçok ilçesinden büyük olduklarının altını çizen Haymanalı 500’ün üzerinde hane ve 2500’e varan nüfusuyla ciddi bir büyüklüğe sahip olduklarını söyledi. 300 ortaklı kooperatifin bu marketle birlikte atılımlarına devam edeceğini belirten Haymanalı “Şuan köy içerisinde kooperatifimize bağlı bakkal ve market bulunmaktadır. Profesyonel bir yapı oluşturmak adına marketimize müdür atadık. Böylelikle bizler geçici olduğumuz için burada hizmetin aksatılmadan kaliteli bir şekilde ilerlemesine olanak hazırladık. Kar marjı düşünmeden fiyatlarımızı asgari kar oranıyla köylümüze ulaştıracağız. Yakın bir zamanda oluşturacağımız Kart sistemiyle de, müşterilerimize ek kazançlar sunacağız” dedi. Kooperatif yönetiminde ayrıca  Hasan Kahraman, Ali Rıza Eren, Mehmet Bayram, Ramazan Kus bulunuyor.