Telefonla aradıkları kişileri eskiden tanıyormuş gibi yaparak 'Altın bulduk' vaadiyle kandıran ve sahte altın karşılığı insanların paralarını çalan dolandırıcılar, bu kez emlakçıları çarpmak istediler.

Isparta'da yaşayan ve Emlak sektöründe iş yapan A.T'yi arayan dolandırıcılar, A.T. ile daha önce iş nedeniyle tanışmış gibi yapıp önce hal hatır sordu sonra altın dolu çömlek bulduklarını söyledi.

A.T., kendisini arayarak "Hayvanlara mera yeri yaparken bir çömlek bulduk, sarı sarı çıkardık ve değerlendirmek istiyoruz. İki gündür gözüme uyku girmedi. Senin çevren vardır. Bunlardan bir ekmek yiyelim. Allah'ın izniyle hayatımız kurtulur. Bir an önce bunları buradan çıkaralım" diyen kişinin dolandırıcı olduğunu anladı ve sert sözlerle telefonu kapattı.

ÖNCE ARAŞTIRIYORLAR SONRA ARIYORLAR

Dolandırıcıların, kendisinin emlakçı olduğunu bildiklerini söyleyen A.T., "Sürekli haberlerde izliyoruz. Dolandırılanların çoğu okumuş insanlar. Beni tanıyormuş gibi yaptı. Ben durumu farkedince hemen sert sözlerle konuştum. Başkalarını yakmasınlar diye de sert ifadeler kullandım." diye konuştu.

Haber: Şükrü Altuğ