Demokrat Partili Meclis Üyesi Nuri Selçuk, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın geride kalan 2 hizmet yılını bu sözlerle değerlendirdi.

Belediye Meclisi'ndeki sert muhalefetiyle dikkat çeken Demokrat Parti'li Meclis (İyesi ve Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nuri Selçuk, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın 2 yılını değerlendirdi.

Yerel seçimlerden kısa bir süre sonra Belediye Meclisi'nde Isparta'nın ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarına ilişkin sunum yaptığını hatırlatan Selçuk, "Belediye'den ve Başkanı'ndan 'orkestra şefi' gibi tüm sorunlara tepeden bakan, sorunları gören ve çözümü için ortak akıl platformunu oluşturan bir misyon üstlenmesini beklerdik. Ama geçen 2 yıl sürede bu olmadı.

Belediye Başkanı, İsparta'nın orkestra şefi olamadı" iddiasında bulundu.

SORUNLARI GÖREN VE TARAF OLAN BELEDİYE

Isparta'nın ekonomi problemleri dışında sosyal ve kültürel sorunları olduğuna dikkat çeken Selçuk, tiyatronun olmamasını, çocuklara Isparta folklorunu öğretecek mekan ve imkanların bulunmamasından yakındı.

Belediye'nin İsparta'nın her türlü sorununu görüp, çözümü noktasında taraf olması gerektiğini belirten Selçuk, şöyle konuştu:

"İsparta'nın birçok problemi var. Ekonomi baş sırada ama sosyal ve kültürel noktalarda da sıkıntılar var. Ticaret Borsası olarak burada tarım ekonomisi, sanayiciler ve iş adamları noktasında görev yapıyoruz ama İsparta bir bütün. Bu noktada diğer sorunları görmemezlikten gelmek mümkün değil.
 

Geçmişte İsparta ekonomisiyle ilgili Belediye Meclisi'nde sunum yaparken şunu anlatmaya çalıştım; İsparta için tüm problemleri görürken, yaşananlara taraf olmak gerekirken tepeden bakalım istedim.

Belediye olarak tüm sorunlara tepeden bakılmalı. Belediye Meclisi kentin imarından sorumludur. İmarı şekillendiren şeyler hem sosyal hem ekonomik faaliyetlerdir. Ekonomik ve sosyal ihtiyaçlara göre binalar ve caddeler şekillenmeli. Ama binaların ve caddelerin şekillenmesinden önce fikirlerin şekillenmesi gerekir. İsparta'nın bir projeksiyona sahip olması gerekir.

BİR ORKESTRA ŞEFİ GİBİ KOORDİNEYİ SAĞLAMALIYDI

Belediye'nin bir orkestra şefi gibi bütün kurumların koordineli çalışmalarına imkân veren bir misyona sahip olması gerekirdi. İsparta'da birçok problemler var. Ekonomik, sosyal, kültürel problemleri tek tek anlattık. Belediye ve Başkanı'ndan beklentimiz tüm bunları koordine ederek, İsparta'yı yeniden şekillendirmekti.

Şekillendirirken de bu insanları, bu kurumları ortak fikir ve akılda buluşturmalıydı. üzerinden 2 yıl geçti. Geldiğimiz noktada bunlara ulaşmak pek mümkün olmadı. Eleştirilerimizi hep bunun üzerinden yaptık. Beni belki yanlış anladılar.

 Isparta'da herkesin bir şeyler söylediğini düşünürseniz ben de konuşuyorum. Ama benim konuştuğum yer İsparta'da tarımın, sanayicinin, esnafın olduğu yerdir. Benim sözüm doğru, yanlış olabilir. Ben 'haklıyım, doğruyu söylüyorum' demiyorum. İstiyorum ki başkaları sıkıntıları, dertleri anlatsınlar.

HEPİMİZ AYNI YERE BAKMAK ZORUNDAYIZ

Ticaret Borsası olarak bu noktada İsparta'da elimizden gelen katkıyı sağlayarak, birlikteliğin sağlanması için bir platform oluşturması noktasında icraatlar yaptık. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile bu işe başlattık. Bu fuar Isparta'da tarım sektörünün olduğunun işaretçisidir.

Sadece üretici yoktur, üreticinin yanında sanayicisi, tüccarı var. Tarımla ilgilenmese de bakkal bile tarım sektörünün içindedir. İsparta'da en çok para kazanılan yer tarım sektörüdür. Tarımda iyi bir altyapımız var. Bu altyapıyı iyi değerlendirip, katma değer üretmeliyiz. Burada herkesin üzerine düşen vazifeler var.

Bunun için hepimizin baktığı yerin aynı olması gerekir. Nereye bakacağız? İsparta'nın ekonomik ve sosyal olarak gelişmesine bakacağız. Çok daha iyi yerlere gelmesine bakacağız. Lider bir memlekette yaşamanın, her şeyi iyi olan memlekette yaşıyor olmanın mutluluğunu yaşama sonucuna ulaşmalıyız.

Her şey para değil.  Paranın haricinde bir sürü etkenler var. Bugün İsparta'da tiyatro
yok, çocuklarımızı eğitecek, kültür varlıklarını oluşturacak platform oluşturulmamış.
İsparta'nın yöresel oyunları izleme şansımız yok. Bunu kimse sormuyor. Dışarıya karşı farklı olmamız için kendi kültürümüzü öğretmeliyiz. Çocuklarımıza Ispartalı olmanın farkını öğretmeliyiz. Tiyatrosu olmayan, folklorunu yaşatmayan bir memleketin farklılığından bahsedebilir misiniz.

Burdur'a gidince, İsparta ile farkını görürsünüz. Çünkü kendi kültürlerini yaşatıyorlar. Bizim söylediğimiz budur. İsparta'da yaşayan herkes Ispartalıdır. Ispartalı olmanın farkını bir şekilde hissettirmek zorundayız dedi.