Isparta’nın Yenişarbademli İlçesi’nde halkın büyük bir özlemle beklediği yatırım olan baraj inşaatına baraj gövdesinin tamamlanması, sulama sistemi inşaatı ve toplulaştırma ihalesinin yapılmasıyla devam ediliyor. Yapılan ihalenin inşaat yapım sözleşmesi DSİ 18. Bölge Müdürü Adem COŞKUN ve yüklenici firma yetkililerinin de katılımıyla gerçekleşen merasimle imzalandı.

42 MİLYON TL GELİR GETİRECEK

DSİ 18. Bölge Müdürü Adem COŞKUN, Yenişarbademli’nin çehresini değiştirecek olan bu barajın, ilçenin tarımda aldığı ekonomik girdiyi önemli ölçüde yükselteceğini belirtti.

COŞKUN, ‘Baraj İlçe ekonomisini de canlandıracak. İnşaat tamamlandığında bölge halkına yıllık 42 milyon 750 bin TL’lik ekonomik katkı sağlaması hedefleniyor’’ dedi.  

BARAJ VE SULAMA İŞİNİ AYNI ANDA BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ 

‘Bu baraj inşallah Yenişarbademli’nin çehresini değiştirecek’ diyen Bölge Müdürü Adem COŞKUN, “Toplulaştırma ile ilgili çalışmalar 2017’nin inşaat sezonuna kadar yaparsak toplulaştırmaya seneye başlayıp bitirmeyi, akabinde de sulamayı yapmayı hedefliyoruz.  Bizim hedefimiz ikisini de aynı zamanda bitirmek olacak. Bu da 2017’nin sonu, 2018’in ortalarını bulacaktır. Burada toplulaştırmayı da göz önünde bulundurduğumuzda 2018’de hem barajımız, hem sulamamız hem de toplulaştırmamız bitmiş olacaktır” şeklinde konuştu.

28 BİN 500 DEKAR ARAZİ SULANACAK

Temelden 44 metre yüksekliğinde inşa edilen, sulama amaçlı ön yüzü beton kaplı kaya dolgu baraj sayesinde 28 bin 500 dekar alanın modern yöntemlerle sulanması amaçlanıyor.

İhale kapsamında ayrıca 28 bin 500 dekar alanın toplulaştırılması ve basınçlı HDPE borulu sulama sistemi imalatları yapımı bulunuyor.