Türkiye Emeklileri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilere verilen yüzde 4'lük zammı ''zam olarak değil, sadaka olarak'' nitelendirdiklerini belirterek, hükümetin ''kaşıkla verip, kepçeyle aldığını'' öne sürdü.
Ersal, düzenlediği basın toplantısında, Mustafa Kemal Atatürk'ün 30 Haziran 1927 tarihini emekliye ayrıldığını ve 30 Haziran'ın Emekliler Günü ilan edildiğini hatırlattı.
Emekliler Günü'nü ''buruk ve hüzünlü şekilde'' kutladıklarını söyleyen Ersal, meydanlarda yoksullukla, işsizlikle, haksızlıklarla mücadele ederek emekliyi ezdirmeme, emeklinin hakkını vererek İntibak Yasası'nı çıkarma sözü verenlerin Meclis'te farklı bir yapıya büründüklerini öne sürdü.
Yıllarını ülkenin her kademesinde hizmet vererek geçiren emeklililere verilen zamların ''sadaka'' niteliğinde olduğunu savunan Ersal, ''Kaşıkla verip, kepçeyle alıyorlar. Bize verdikleri zam, doğalgaza, oduna, kömüre, ulaşıma, gıdaya yapılan zamların yanında çok hafif kalıyor'' dedi.
Emeklilerin zor şartlar altında hayat mücadelesi verdiğini kaydeden Ersal, İntibak Yasası'nın çıkmasını, yargıda bekleyen kazanılmış hakların bir an önce sonuçlanmasını, destekleme primi kesintilerinin kaldırılmasını, hastanelerde alınan katkı paylarının kaldırılmasını, artan milli gelir ve refah payından emeklilerin de yararlandırılmasını istedi.
Ersal, istikrarın bozulmaması için gerekeni yaptıklarını, bunun karşılığı olarak yeni kurulacak hükümetten acil çözümler beklediklerini bildirdi.