Organize Sanayi Bölgesinde Yüceer Kereste Fabrikasında Vali Memduh Oğuz Başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, İl Çevre ve Orman Müdürü Tayfun Büyükküpçü, ITSO Meclis Başkanı Bedri Ayhan ve sanayici işadamlarının katılımıyla yapılan toplantıda, Hayırsever İşadamı Mehmet Yüceer tarafından Huzurevi yanındaki arsaya ‘Engelli İş Eğitim Merkezi’ yapılacağı müjdesi verildi. Protokol önümüzdeki günlerde imzalanacak.

VALİ OĞUZ; “SÜRATLE BAŞLAYIP, SÜRATLE BİTRECEĞİZ”

‘Milletlerin medeniyet ölçüsü yaşlılarına, engellilerine, sokak çocuklarına ve kimsesizlere gösterdiği ilgiyle ölçülür’ diyen Vali Memduh Oğuz; “Bunun ölçüsü budur, bakın Melih ne kadar mesafe almış, eğitim almış, sağlıklı insanların yapamayacağı pek çok şeyi yapıyor. Bu eğitimle, ilgiyle oluyor, sizin vermiş olduğunuz eğitim ve ilgiyi gösteremeyenler var. Bizimde vilayet olarak en önemli işlerimizden birisi bu, ben geldiğim günden beri bu konuya çok önem veriyorum. Hayırsever Mehmet beyin destekleriyle huzurevi yanındaki arsamıza uygulamalı iş eğitim okulu yapacağız. Bu tesisin şu özelliği olacak, sıfır yaşından itibaren ileri yaşlara kadar tüm zihinsel ve bedensel engellilere hizmet edecek. Eğitim çağındakilere eğitim verilecek, eğitim çağını geçmiş olanlara iş eğitimi verilecek. Yani hem okul, hem de uygulama merkezi olacak. Bunun psikolojik olarak çok faydalı olacağı konunun uzmanları tarafından, pedagoglar tarafından teyit edildi.

Bu hayırlı işe Mehmet beyle protokol yaparak hemen başlayacağız. Biz bu konuda kendisini yalnız bırakmayız. Nasıl bir isim isterse o mektebe o ismi beraberce vereceğiz. Allah kısmet ederse süratle başlayıp, süratle bitireceğiz. Bir hayırsevere ciddi olarak ihtiyacımız vardı, o nedenle ben Isparta Valisi olarak Mehmet beye ve ailesine çok teşekkür ediyorum.

Burada Isparta’da ve hatta Türkiye’de ilgi bekleyen pek çok çocuğumuz gelecek. Bu işte motivasyonumuzu etkileyen Melihe de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konunun Vali Oğuz’un talimatlarıyla gündeme geldiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz; “Bu doğrultuda engellilere yönelik iş eğitim merkezi oluşturulması konusunda çalışmalarımızı başlattık. Sağ olsun Mehmet bey bu işe gönül verdi, Türkiye’ye örnek olacak şekilde okuluyla, atölyesiyle, kafesiyle büyük bir kompleks yapacak. Milli eğitim teşkilatı olarak gurur duyuyoruz, inşallah hayırlı olur” dedi.

Oğlu Melih için bir okul yaptırmaya niyetlendiklerini belirten hayırsever İşadamı Mehmet Yüceer; “Bu güne kadar bir mekan bulamamıştık, Sayın Valimizin desteğiyle huzurevini yanındaki arsa çok isabetli oldu bizim için. Benim kişisel düşüncem, Allah insanlara belli bir para ve imkan veriyor, bu imkanı da diğer olmayan insanlara zekat olarak verilmesi için bizlere veriliyor. Tabi yine Allah insanlara sağlıklı vücut veriyor, yine sağlıklı olmayan insanlar oluyor. Bence sağlıklı vücudu olan insanlarında sağlıklı olmayan insanlara karşı sorumluluk borcu oluyor. Toplumda sağlıklı olan bireylerin sağlıksız olan bireylere destek vermesi lazım. Ben bu anlamda böyle bir okula katkıda bulunacağım için çok mutluyum. Sayın valime, milli eğitim müdürümüze ve bana destek veren arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol önümüzdeki günlerde yapılarak, ‘Engelli İş Eğitim Merkezi’ yapımına başlanacak.