SDÜ"de Erasmus Tanıtım Toplantısı

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından Erasmus programına katılmak isteyen öğrenciler ve öğretim üyeleri için SDÜ Kültür Merkezi"nde bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

 

Yurtdışıdan üniversitemize gelen Erasmus öğrencilerinin Türkiye"de geçirdikleri vakitleri konu alan sinevizyon gösterisiyle başlayan toplantıda, ilk olarak kürsüye Erasmus öğrenci değişim programıyla Polonya"da 1 yıl kalan, Ziraat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ayhan Özmekik geldi. Özmekik, “1999 yılında Avrupa Birliği"ne girmek için başlatılan süreçler ile birlikte  2002 yılında da eğitim alanında  farklı çerçeve programları düzenlenmeye başlatıldı ve bu işi yürütecek ajanslar kuruldu.  Ülkemizde Socrates-Erasmus, Leonardo Vinci ve Youth kültür programları  Devlet Planlama Teşkilatı altında Ulusal Ajans tarafından yürütülüyor. SDÜ, Socrates-Erasmus programında ciddi anlamda yol kat etmiş ve yurt dışında tanınan bir üniversite.

 

Türkiye"deki üniversiteler arasında yurt dışına öğrenci gönderilen öğrenci sayısı ile onuncu ve yeni kurulan üniversiteler arasında birinci olarak yer almaktadır.” diye konuştu.

 

Ardından kürsüye gelen Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Dilek Karaaslan yaptığı sunumla öğrenci değişim programını ve programdaki  değişimleri anlattı. Karaaslan, “Socrates-Erasmus programı 2007-2013 yılları arasında artık Life Long Learning ( Hayat Boyu Öğrenim)-Erasmus olarak adlandırılacak. Bir diğer değişim ise lisans, yükseklisans, doktora öğrencileri ve öğretim üyelerinin yanı sıra artık üniversite idari personelinin de bu programla hibe alarak yurtdışına çıkabilecek olması. Bu programa dahil olmak için üniversitelerin Erasmus beyannamesine sahip olması gerekiyor. Üniversitemiz 2004 yılında bu beyannameye sahip oldu ve bugüne kadar toplam 238 öğrenci, 50  öğretim üyesi yurt dışına gönderdi. Bu yılki başvurularımız 6 Mart"a kadar devam edecek.” dedi.

 

Katılımcılarının sorularının cevaplandırılmasıyla toplantı son buldu.